The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Amidst the Chaos” от Sara Bareilles в “Картини от една изложба”

“Amidst the Chaos” от Sara Bareilles в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

MENTORS с два концерта в България през септември

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Последни публикации

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Amidst the Chaos” от Sara Bareilles. Събота, 16:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Втора поредна седмица в „Картини от една изложба“ ще представяме албум на носител на наградата Grammy от церемонията през 2020 г. и сега това е певицата и композиторът Sara Bareilles, наградена в категорията за най-добро изпълнение в жанра на коренната американска музика.

Sara притежава силен мецосопранов глас и често сравняват нейния маниер на музициране с този на Regina Spektor, Fiona Apple и Billy Joel заради втъкаването на пианото в нейните композиции, а тя самата го определя като „пиано базиран pop-soul“ и споделя, че нейни източници на вдъхновение са Etta James и Sam Cooke.

Но освен че композира и изпълнява песни, станали хитове с милионни продажби (само „Love Song“ е с над 4 милиона), Bareilles подготвя спектакли за сцените на Broadway и за телевизионни сериали, изпълнява партиите на Мария Магдалена в паметната версия на „Jesus Christ Superstar“ от 2018 г., а книгата ѝ “Sounds Like Me” („Звучи като мен“) става бестселър в класацията на „The New York Times“.

Песните от нейните 7 студийни албума, сред които има с платинени и златни сертификати за продажби, разкриват страстна чувствителност наред със спокойна мъдрост, и до болка откровено представят гледната точка на жената в любовните отношения. Тематиката в албума „Amidst The Chaos“, или „Сред хаоса“, който ще представим в „Картини от една изложба“, обаче е в съвсем друга плоскост, той е с най-ярко изразена политическа позиция.

Sara Bareilles - Amidst the Chaos

Sara Bareilles – Amidst the Chaos

„Една от основните причини, която ме накара да започна да композирам отново, бяха изборите за президент – казва Sara. – Хрумва понякога, че се хванах в капана на мисълта как всичко може да стане по съвсем нов начин, но животът е хаотичен. Така е откакто свят светува и така ще бъде завинаги. И така, хващам писалката, хартията и пианото, и се опитвам да осмисля всичко около мен, а всъщност става въпрос за това как да се справим и да съществуваме, като продължим да живеем и да избираме любовта сред лудостта. И още нещо: мисля, че е наистина опасно да се преструваме, че не допускаме грешки, аз лично спрях да се опитвам да крия грешките си. В нашето общество всичко се представя ретуширано, нещата се доукрасяват или заличават, преправят се и се орязват, имаме толкова силен акцент върху този фалшив бог на съвършенството, който всъщност не съществува, затова се чувстваме измамени по някакъв начин“.

„Сред хаоса“ по този начин дава гласност на нейния индивидуален процес на намиране на смисъл от собствените си несъвършенства, на съчувствието към самата себе си, което прехвърля върху объркания и жесток свят около нас. Албумът е политически, защото е личен и обратното, личен е, защото е политически.

Например песента „A Safe Place To Land“ („Сигурно място за пристан“) е вдъхновена от разказите за деца, които са били изтръгнати от семействата им на границата между САЩ и Мексико:

„Бях вцепенена, седях в студиото, чувствайки се напълно безпомощна, и си задавах въпроса „Не можем ли да открием в себе си състрадание и да им предложим тих пристан? Не можем ли просто да се водим от човечността като основа на всичко, което правим? Та никой не взема бебетата си на ръка и не тръгва да извърви 1000 мили, ако му е добре у дома.

От друга страна, този кризисен период за повечето (ако не и за всички) от нас, беше толкова плодородно време за мен като творец, защото просто изливах всичко в тези песни все едно засявах малки семена, и така предприех онези първи стъпки, с които започвах да откривам себе си. Да откриеш себе си понякога е най-трудното нещо на света, особено сред хаоса на живота. Още като дете имах дълбоко чувство на вяра, вяра в Бог или във Вселената, или както искате да го наречете, което запазих до днес. Вярвам, че всичко се случва по някаква причина“ – завършва Sara Bareilles.

Албума „Amidst The Chaos“, или „Сред хаоса“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на БНР в събота, 24 октомври, и този път след новините от 16:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 185 other followers

Devin Townsend Live in Sofia 2022

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 593 427 hits
%d блогъра харесват това: