The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Fairy Dreams” от David Arkenstone в “Картини от една изложба”

“Fairy Dreams” от David Arkenstone в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Fairy Dreams” от David Arkenstone. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Преди време представихме в „Картини от една изложба“ американския мулти инструменталист David Arkenstone и той предизвика жив интерес сред нашите слушатели, които дълго след това ни пишеха за него. David е известен е като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всички жанрове между тях.

Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 45 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest), паметни представления в нюйоркската зала Radio City Music Hall и амфитеатъра Hollywood Bowl, музикален съпровод към десетки игрални и документални филми, и музика за олимпийските игри, която се използва и до днес. Изпитва силна страст да кани слушателите си на музикални пътешествия, да им представя своеобразни звукови гоблени, които пресъздават всяка човешка емоция.

David Arkenstone - Fairy Dreams

David Arkenstone – Fairy Dreams

„Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води“, заявява David Arkenstone.

Той описва албума “Fairy Dreams” („Приказни мечти“) като „Cinematic New Age Rock“:

„Понякога е трудно да категоризирам музиката си, а този термин добре илюстрира моето виждане. Обичам да съчетавам различни влияния в музиката докато се получи симфоничен музикален гоблен, а в случая моята идея беше да представя с музика фантазията на приказния свят. Харесваше ми процеса на създаване на албума “Fairy Dreams”, направих го с любов и е прекрасно, че достигна до толкова много хора, резултат от съвместната ми работа с някои прекрасни музиканти като цигуларката Luanne Homzy и флейтистката Susan Craig Winsberg.

Същевременно трябва да отбележа, че технологиите създадоха някои чудесни инструменти за създаване на музика. Компютърът ми позволява да оркестрирам изцяло композициите си и наистина добре да ги балансирам. World Music, класическият рок и New Age са някои от стиловете, от които черпя вдъхновение и аз искрено се наслаждавам на тъкането на моя гоблен с елементи от тях, което е едновременно забава и приключение. Винаги съм обичал звука на оркестъра, и сега с новите технологии се надявам, че намерих вярната бленда, съчетаваща най-добрите елементи от акустичния и електронния звук“ – завършва David Arkenstone.

Албума “Fairy Dreams”, или „Приказни мечти“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 4 юли, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 692 223 hits