The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Journey Of Souls” от KELDIAN в “Картини от една изложба”

“Journey Of Souls” от KELDIAN в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Journey Of Souls” от KELDIAN. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Норвежката Symphonic Power Metal група KELDIAN е доста своеобразна. Всъщност говорим за дуо, състоящо се от певеца Christer Andresen, който свири също така на всички китари, и пианиста Arild Aardalen. Необичайното е по-скоро в съчетанието на Electro-Ambient нагласата на Aardalen, бивш Electro DJ и поклонник на Vangelis, със силно подчертаното влияние от Hard Rock (EUROPE и VAN HALEN) и Heavy Metal (IRON MAIDEN) на Andresen. Но това не изчерпва корените в стилистиката на KELDIAN, често наричана „Cosmic Metal“, защото ще споменем също така влиянието на Luca Turilli и Dol Ammad, за да постигнат своята неповторима атмосфера с честа промяна на ритъма и темите.

Вторият студиен албум на KELDIAN е озаглавен “Journey Of Souls” („Пътешествие на душите“, 2008 г.) и тематично в него доминира фантастиката. Текстовете са посветени на проблемите и възможностите на душите, носещи се през пространството и времето, например в последната песен „Dreamcatcher“ („Ловец на мечти“) откриваме думите „В мечтите си мога да създам бъдеще, в което душите ни пътешестват безкрай“.

Keldian - Journey of Souls

Keldian – Journey of Souls

През 2019 г. KELDIAN преиздават този албум с повишена динамика на звука и ето какво споделят през прага на времето:

„Започнахме да записваме “Journey Of Souls” преди още дебютният ни албум да бъде официално издаден, бяхме под силен стрес! Когато Perris Records пуснаха „Heaven’s Gate“ през февруари 2007 г., ние вече бяхме нагазили дълбоко в работата върху неговия приемник. Новата музика ни бе силно развълнувала, но се оказа, че работата е много повече, отколкото си представяхме.

В „Пътешествие на душите“ участват голям брой инструменталисти и певци, които се съгласиха да минат през строгата продукция на много амбициозен звукозаписен лейбъл. След появата на “Journey Of Souls” ние значително разширихме кръга с почитатели. И макар и с повече Progressive Rock елементи от дебютния ни албум „Heaven’s Gate“, той беше много добре приет от нашите симпатизанти.

Що се отнася до темите, те гравитират около въпросите „за и против“ търсенето на контакт с извънземни, пътешествията в космоса, и за смисъла – ще изследваме или ще унищожаваме?“ – завършват с въпрос посланието си KELDIAN.

Албума “Journey Of Souls” („Пътешествие на душите“) ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 25 април, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 182 other followers

ATHEIST, CADAVER, SVART CROWN и FROM HELL в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 568 263 hits
%d блогъра харесват това: