The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Love Over Fear” от PENDRAGON в “Картини от една изложба”

“Love Over Fear” от PENDRAGON в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Love Over Fear” от PENDRAGON. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Историята на PENDRAGON, чиито изяви се свързват с възраждането на прогресив рока в началото на 80-те години на миналия век, започва през 1977 година в градчето Stroud от областта Gloucestershire, близо до Лондон. Това е времето на групи като IQ, MARILLION, PALLAS, SOLSTICE и TWELFTH NIGHT. Развитието на PENDRAGON обаче е далеч от тривиалните схеми – през 40-те години на своето съществуване те успяват да се наложат без съществена финансова подкрепа, без прочут мениджър и далеч от “светлините на града”. Тяхното постоянство, граничещо със същински инат, но също тяхната предана и вярна публика в крайна сметка допринасят за световното признание на групата.

“Не се стремим към славата на Мак Поп, онази смесица между Макдоналдс и поп музика, но е трудно да се намери медия, която да е с подобни възгледи. Ние сме достатъчно честни, за да вървим срещу вълната на Мак Поп, а честността е буца самородно злато, много рядко и ценно, което не се среща често в Мак Поп. За това се надявам, че за някои хора сме нещо особено, нещо специално – заявява Nick Barrett, лидер на PENDRAGON. – Обичам да правя музика, въпреки че понякога си задавам въпроса “Защо не си избрах работа като на Мики Маус в Дисниленд”. Друг път ми се иска да върша нещо съвсем различно, но и то ще иска да му се посветиш. Защото да пиша музика, ми отнема доста време, аз съм твърде критичен към това, което правя, и не спирам да го преработвам, докато не ми хареса. И има още едно нещо, което искам да правя – да накарам хората да се смеят, да се радват, нещо което, повярвайте ми, е много трудно.”

Pendragon - Love Over Fear

Pendragon – Love Over Fear

В единадесетия студиен албум на групата, издаден преди два месеца след 6 години работа върху него, намира отражение любовта на Nick Barrett с неговата приятелка Rachel и преселването им в Cornwall. Тук долавяме полъха на зелената природа и морето, слушаме своего рода химн за чудесата на живота и добрините, всичко в него звучи извисяващо и позитивно, не само лирично, но и музикално. Темата за водата и океана намира особено място в албума и обикновено по положителни поводи, сякаш Nick гледа на океана като на спасител от всички беди.

Всъщност “Love Over Fear” („Любовта е над страха“) е албум за красотата в нашия свят. Лиричният герой се радва на истината и добротата: опира се на нишките, които невидимо свързват всички нас помежду ни и със земния ни дом. В крайна сметка Nick Barrett ни предлага да открием отново чудото, любопитството и приключенията. Той се надява, че в свят, в който често може да бъде прахосана нашата колективна жизнена сила, можем да намерим още веднъж радостта и въображението. И онзи приказен „вечен живот“, който толкова много го търсят – Nick твърди, че можем да го открием тук и сега с тези, които обичаме, в този ослепителен свят точно пред нашите очи.

Албума “Love Over Fear” („Любовта е над страха“) ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 11 април, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 182 other followers

ATHEIST, CADAVER, SVART CROWN и FROM HELL в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 568 295 hits
%d блогъра харесват това: