The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Origine” от ANCIENT BARDS в “Картини от една изложба”

“Origine” от ANCIENT BARDS в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

Концерт на Балканджи и Оратница

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Origine” от ANCIENT BARDS. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Италианската Symphonic Epic Power Metal група ANCIENT BARDS прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani.

В „Картини от една изложба“ вече представихме първата част от тяхната поредица “Black Crystal Sword Saga“, или „Сага за черния кристален меч“, замислена от пианиста Daniele Mazza, който е автор на текста (заедно с певицата Sara Squadrani) и на музиката. Интересното е, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, най-вече финският „Калевала“, гледа фентъзи филми и играе компютърните игри „Final Fantasy“.

Ancient Bards - Origine

Ancient Bards – Origine

Сега те ни представят втората част тази сага и ето как ни въвеждат в нея:

„Някога, преди началото на последния свят, някъде в небесата е имало място, обитавано от еоните, божествени същества, които са вечни, но смъртни. В центъра на тяхната вселена е Белият кристал, субстанцията и силата, които изграждат цялото творение, той е и господарят на непрекъснато течащия поток от живот, захранващ всички неща.

Еоните са посветили битието си на медитация в стремежа си към абсолютната мъдрост с дълбока форма на осъзнаване, която да им позволи да открият смисъла на своето съществуване и целта, за която Белите звезди са ги създали.

От поколение на поколение се предава изтощителната им практика на преданост към чистото съзерцание, в опит да се приближат до вибрацията на кристала и да станат едно цяло с него“.

Сред характерните черти на ANCIENT BARDS освен подчертаното епично звучене, наподобяващо музикалния съпровод към филми, е изнесеният напред вокал на Sara Squadrani, която пояснява историята в албума и като съавтор на текста:

“Origine” („Произход“) е първата глава на част втора от „Сагата за черния кристален меч“ и разказва за събития, случили се във времето преди нейната първа част. Тук сме в различен свят, в различно време. Има двама нови героя, наречени Лорк и Ейрейн, те са брат и сестра, и между тях се крие същността на вечната битка между доброто и злото. В сюжетната линия има ревност, предателство, очаквания, разочарование, негодувание и много любов, тъй като фабулата се разгръща, описвайки връзката между двама братя и сестри. Основната тема на историята е съсредоточена около това как светлината сама по себе си създава тъмнина и обратно, колко малко трябва, за да се предадеш на тъмнината, докато да стоиш далеч от нея изисква честност, смелост и дълбоко самосъзнание.“

Албума “Origine”, или „Произход“, записан с хор и оркестър, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 8 февруари, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 184 other followers

Devin Townsend Live in Sofia 2022

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 572 247 hits
<span>%d</span> блогъра харесват това: