The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Reinvention” от GRYPHON в “Картини от една изложба”

“Reinvention” от GRYPHON в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

Dark Sun And Winter Cold 2021

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2022 г.

Концерт на Apocalyptica в Пловдив

Категории

Архив

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Reinvention” от GRYPHON. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През последните десетина години ставаме свидетели на завръщането на сцената на някои от популярните през 70-те години на миналия век Progressivce Rock групи. Те се появяват на пръв поглед от небитието, след като намират няколко от участниците по време на разцвета си, наемат група начинаещи музиканти, тайно се отправят към студиото и в крайна сметка доставят добър старомоден Progressivce Rock, пригоден за аудиторията през ХХІ век. Така CAMEL презаписа своя класически „The Snow Goose“ („Снежната гъска“), MAXOPHONE, OSANNA, COMUS и BUBU се завърнаха след кратки кариери през 70-те и дори добре познатата SOFT MACHINE успя да се възобнови.

Gryphon - Reinvention

Gryphon – Reinvention

Към този списък сега добавяме група, която никой не бе очаквал да чуе отново и това е GRYPHON, която потъна в мълчание след издаването на албума „Treason“ („Измяната“) през 1977 г. С „Reinvention“ („Преоткриване“) те слагат край на своето 41-годишно отсъствие.

Групата стана популярна през 1973 г. с уникалното си съчетаване на барокова, средновековна и фолк музика за да се прехвърлят по-сетне към стилистиката на Progressivce Rock-а, повлияни най-вече от групата YES, с която съвместно концертират. С най-новия си проект те поемат „втори дъх“, като правят съществена крачка напред в развитието си спрямо първите си пет албума от 70-те години, запазвайки голяма част от типичната си звучност с редки музикални инструменти от средните векове в Англия и класически орган. Общо в албума може да се чуят изпълнения на около 30 инструмента, главно акустични.

В своя шести студиен албум те ни предлагат да преоткрием библейската история за красотата на Вирсавия и прегрешенията на цар Давид, драмите в живота на крал Хенри VІІІ, великолепието на река Ефрат и природата по пътищата от North Downs на графство Кент, легендите за Шеруудската гора и приключенията на Алиса в огледалния свят, всичко това поднесено с уникалния стил на групата и типичното им чувство за хумор.

Албума “Reinvention” или “Преоткриване“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 26 януари, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 192 other followers

Концерт на Dream Theater и Devin Townsend в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Концерт на W.A.S.P. в София

Статистика

  • 602 599 hits
%d блогъра харесват това: