The Other Side

Начало » Новини » Медии » “All is One – One is All” от GANDALF в “Картини от една изложба”

“All is One – One is All” от GANDALF в “Картини от една изложба”

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “All is One – One is All” от GANDALF в “Картини от една изложба”, в събота от 18:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Сън в съня,
живот в живота,
песен в песента,
тайната живее скрита.
Свят във свят,
ум в ума,
време времето таи,
чудото е истинско!

С тези редове започва песента на делфините, за да продължи като червена нишка в 36-ия студиен албум на австрийски музикант GANDALF. Неговото истинско име е Heinz Strobl и негови концептуални произведения са звучали три пъти в „Картини от една изложба“, включително и интерпретация на знаковия роман „Пророкът“ от Джубран Халил Джубран.

GANDALF има завидна популярност не само сред любителите на стила New Age. Спечелил си е прозвището „художник на музикални пейзажи“ и отдавна е доказал възможностите си да „тъче“ вълшебства. Още през 80-те години на миналия век има албуми, които го нареждат в първата десетка на най-продаваните автори. Особено успешна се оказва нагласата му да прекосява жанровите и стиловите различия и да съчетава музика от различни култури.

В неговата музика – интимна и нежна, богата с изразните си средства, откриваме различни истории, вдъхновени от красотата на природата и мъдростта от митовете на различни народи. Той ни описва разнообразни настроения и ни води към света на вълшебството с винаги отворено сърце. Това вероятно кара мнозина други музиканти да търсят GANDALF за реализация на съвместни проекти, например Steve Hackett (бивш китарист на GENESIS), тунизиеца Dhafer Youssef, певицата и виолончелистка Emily Burridge и т.н.

Gandalf - All is One – One is All

Gandalf – All is One – One is All

С албума “All Is One – One Is All” („Всичко е едно – едното е всичко“) GANDALF отново ни кани на приказно пътешествие:

„Докато скитах през разнообразието от удивителни пейзажи на Канарските острови, творческият ми поток се разви по един много специален начин, който се опитах да уловя и да представя не само с обичайния инструментариум от китари, клавишни инструменти и оркестър.

Когато създавам музика, имам усещането, че предприемам пътешествие в неизвестното и никога не съм сигурен къде ще стигна. За мен е важно да изследвам нови територии, харесва ми да пътувам и да се завръщам с ново вдъхновение.

Очарованието на такива места като Канарските острови е, че можете да откриете на едно място много елементи от развитието на повърхността на нашата планета, такава, каквато я виждаме днес в различни държави. Има области, наскоро залети от течна лава, само преди около четиридесет години; пустиня от камъни и пепел; напълно изгорени места, без признаци на живот. Другаде пък е поникнало първото зелено растение върху бледите вулканичните склонове, а след всичко това се спускаме в богати и плодородни райони, все едно сме в градините на Рая. Това е изключително вдъхновяващо: толкова много красота и разнообразие.

Така един ден ми дойде наум текстът на песента „All Is One“ и вече знаех, че полската певица Agnès Milewski ще е нейният изпълнител. Изглежда, че съществува общ космически закон, който може да се намери във всичко, което съществува – от най-малките частици на материята до планетарните системи и галактиките – и така всички неща са свързани по особен начин. Това е темата на песента, хареса ми и тогава реших, че това ще бъде и концепцията за албума.

Надявам се музиката ми да ви пренесе на вдъхновяващи и вълшебни места, защото си мисля, че ние музикантите не можем да променим този свят. Но пък съм сигурен, че с моята музика мога да ви изпратя положителни сигнали и в някаква степен да дам утеха и вяра на хората в цялата тази лудост, в която живеем“ – завършва GANDALF.

Албума “All Is One – One Is All” („Всичко е едно – едното е всичко“), ще чуем на 4 август, събота, в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР, и този път след новините в 18:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Концерт на Goat Semen и Demiurgon в София

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 151 other followers

Статистика

  • 448 806 hits
%d блогъра харесват това: