The Other Side

Начало » Българска сцена » “The Stage” от AVENGED SEVENFOLD в “Картини от една изложба”

“The Stage” от AVENGED SEVENFOLD в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “The Stage” от AVENGED SEVENFOLD, в събота от 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Калифорнийската Heavy Metal група AVENGED SEVENFOLD е добре позната сред любителите на този стил с издадените седем студийни албума, продадени в общ тираж над 8 милиона.

„The Stage“ („Сцената“) от 2016 г. е техният първи концептуален албум, с който бележат промяна в стилистиката на състава в посока на Progressive Metal звучността.

Avenged Sevenfold - The Stage

Avenged Sevenfold – The Stage

Основните теми в него са за развитието на човечеството с навлизането на новите технологии, повлияни в известна степен от писанията на Carl Sagan и Elon Musk: заплахата от прекомерната роля на решенията с изкуствен интелект, самоунищожението на човешката цивилизация в резултат на ядрена война и на неуспешни изпитания от NASA, за срещите ни с извънземни цивилизации и парадокса на Fermi, за отстояването на научните принципи от Giordano Bruno и неговата смъртна присъда, за симулирането на процеси в рамките на холографския модел на вселената, за мястото на религията и т.н., намерили място за изява на „Сцената“.

Певецът Matthew Shadows споделя:

„В песента „Парадигма“ се говори за нанороботите и как те потенциално биха могли да бъдат използвани в бъдещето за лекуване на болести и да ни помогнат да живеем вечно. Но псе питам в този момент каква част от нас ще бъде човешко същество: ако сте 70 процента машина и 30 процента човек, ще загубите ли себе си? Или в „Създаване на бог“ – компютрите стават все по-умни и по-умни, и изведнъж заемат мястото на наши богове, те са много по-интелигентни от нас, а ние им приличаме на маймуни или на мравки. В „Сцената“ пък говорим за човечеството и за начина, по който хората се отнасят един към друг през цялата история. Тя се разказва от гледна точка на човек, който израства и осъзнава покварата на нашия свят. Докато в „Съществуваме“ се опитваме да направим звуково представяне на Големия взрив с инструменталната част в първата част, пресъздаваща създаването на Вселената, а във втората част – на Земята, тук звучи също така гласът на астрофизика Neil Degrasse Tyson“.

Албума „The Stage“ или „Сцената“, записан с участието на две вокални групи, оркестър и солисти, ще чуем на 23 юни, събота, в предаването “Картини от една изложба® на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Статистика

  • 422 094 hits
%d блогъра харесват това: