The Other Side

Начало » Българска сцена » “The Man Who Never Was“ от THIS WINTER MACHINE в “Картини от една изложба”

“The Man Who Never Was“ от THIS WINTER MACHINE в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “The Man Who Never Was“ от THIS WINTER MACHINE, в събота от 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Британската Progressive Rock група THIS WINTER MACHINE е създадена сравнително скоро, през май 2016 г., в West Yorkshire. Петима непознати преди това музиканти се събират в зала за репетиции и искрата между тях пламва. Началото не е съвсем обичайно, твърди певецът и продуцентът Al Wynter:

„Пуснах реклама на две три-места, на която се отзоваха Marcus (барабани) и Mark (клавишни инструменти), и един бас китарист, събрахме се, забихме и стана ОК. След няколко репетиции стана ясно, че бас китаристът няма да може да отделя необходимото време, и взехме на негово място Pete, когото познавах от години. Включихме също така китариста Jevo и така първият ни албум беше съчинен и записан за няколко седмици. Всъщност започнахме да записваме още от първата репетиция.

Името на групата THIS WINTER MACHINE (тази зимна машина) дойде от моя фантазия, в която по някакъв си старовремски начин дръглив кон с плуг дърпа през полето машина от викторианската епоха и променя земята от есента до зимата“.

This Winter Machine - The Man Who Never Was

This Winter Machine – The Man Who Never Was

Текстовете на песните пресъздават объркването и отчаянието, когато правим избор, и сме подложени на изкушение, водещо ни в грешна посока за търсене на нещо, което никога вече няма да намерим. Това е също така болезнено изживяване на всички неща, които биха могли да се случат, от шансовете и възможностите, които или са ни отминали, или са били пренебрегнати и многократно ни връщат към горчивото „твърде късно е“.

Фокусът също така е самотата, сериозното чувство за разминаване и кризата на идентичността, теми, които отразяват апатичното общество, в което живеем днес. Има и лични преживявания, например за загубата на една връзка, чакаща помирение, което никога няма да се осъществи, защото понякога, без значение колко силно искаме нещо, то не се случва.

Основната композиция носи заглавието на албума “The Man Who Never Was“ („Човекът, който никога не е бил“) и ни разказва за персонаж с изгубени спомени, неспособен да направи връзка с изображението си на стара снимка, убеден, че не е този, когото хората около него възприемат.

„В песните обикновено разказвам по една история с определен герой – добавя Al WynterТе имат някакъв автобиографичен елемент, доколкото ми се струва, но това все пак не съм аз. Наблюдавам нещата от живота, след което пиша за това. Но не смятам да обяснявам подробно текстовете си, мисля, че е по-добре хората да вземат от тях това, което искат.“

На 3 март 2018 г. THIS WINTER MACHINE са поканени да свирят заедно с MOSTLY AUTUMN при връчването на наградите на Classic Rock Society и са отличени с приза за най-добра нова група през 2017 г.

Албума “The Man Who Never Was“ или „Човекът, който никога не е бил“, ще чуем на 9 юни, събота, в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.

Реклама

1 коментар

  1. […] представихме британската Progressive Rock група от West Yorkshire – THIS WINTER MACHINE. До 2020 г. те регистрират два впечатляващи албума, […]

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 956 hits
%d блогъра харесват това: