The Other Side

Начало » Българска сцена » “Шоуто „Космически цирк“ от Валентин Лазаров в “Картини от една изложба”

“Шоуто „Космически цирк“ от Валентин Лазаров в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Шоуто „Космически цирк“ от Валентин Лазаров, в събота от 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Валентин Лазаров ни е познат като композитор и изпълнител на електронна музика и етно фюжън, с поредица участия в „Картини от една изложба“. Той свири на фестивали и концерти заедно с именити музиканти.

Занимава се с композирането и звукозаписа на авторска музика за театрални представления, както и с преподавателска дейност. Носител е на няколко международни награди в областта на електроакустичната музика.

Валентин, известен и като Valo, представя себе си така:

„Романа с белите и черните клавиши започнах още като дете. Обичах да общувам с тях и да ги докосвам нежно (пианисимо). Както при всяка връзка, понякога се карахме (фортисимо), имахме периоди на възход (кресчендо) и на падение (декресчендо). Но любовта беше толкова силна, че накрая узаконихме нашата връзка и ТЯ – музиката, стана моя професия.

Завършил съм „Музикална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, както и „Музика“ в Музикалната катедра на колеж „Левински“ в Тел Авив, специализирах компютърно музициране в НБУ, звукозапис в Art Studio, Израел, електроакустична музика в Circle Studio, Франция, както и „Електронна музика“- Berklee College of music. Имам издадени няколко авторски албума: „Flying“, „Somewhere“ „Moods“, „Then And Now“, „Mad House“ и „Space“.

Валентин Лазаров - Шоуто Космически цирк

Валентин Лазаров – Шоуто Космически цирк

А ето какво разказва Валентин Лазаров за проекта си “Шоуто „Космически Цирк“:

„Идеята за албума се зароди преди няколко години. Искаше ми се да направя един изцяло електронен албум, посветен на космическа тематика. В този период обаче получих предложение да композирам музиката към ново акробатично шоу на тема извънземни и взаимоотношенията им с хората. Веднага приех това предизвикателство. Постепенно идеята се оформи и заедно с режисьора Нир Каплан и хореографа Румена Леонидова създадохме едно акробатично музикално шоу. То бе представено в Florentin Circus, Tel Aviv, пред около 15 хиляди души в рамките на 30 представления.

Първата композиция, която влезе в този албум, направих като саундтрак за един арт фестивал в град Акко, северен Израел. За целта бе конструирана голяма водна сфера със светлини, в която се изпълнява уникален акробатичен номер.

Впоследствие целият албум бе оформен концептуално със сюжет, в който именно тази водна пиеса послужи като развръзка и кулминация. В албума присъстват също така темите Огън, Въздух и Вода.“

Албума “Шоуто „Космически Цирк“ ще чуем на 19 май, събота, в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 22:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: