The Other Side

Начало » Новини » Предстоящи концерти » Клубове » Концерт на шведската инструментална група pg.lost в клуб Live & Loud в София на 25 май

Концерт на шведската инструментална група pg.lost в клуб Live & Loud в София на 25 май

Категории

Архив


pg.lost е шведска група с богата музикална палитра. Звукът им пулсира с тежка меланхолия, но в него има и здравословна доза мръсен, смазващ рокендрол – нещо, което трудно се намира във все по-нарастващата маса пост-рок музика.

Последният им албум, озаглавен „Versus“, се заражда от песен, която се състои от две много различни и контрастиращи идеи, които никога не са замисляни като една песен, а в крайна сметка взаимно се допълват. Групата обяснява, че Versus не описва непременно връзката между антагонистични реалности.

pg.lost

pg.lost

Густав Алмберг коментира: „Възможно е някои неща, които на повърхността изглеждат съвсем различни, да се съчетават перфектно. Заглавието на албума е най-вече отражение на днешното общество, което изглежда все по-поляризирано. Границите на това, което е добре да се казва или прави, непрекъснато се местят в посока към нещо дехуманизиращо, а всички проклети идиоти изпълзяват от пещерите си и стигат чак до върха на планината.”

Докато някои елементи от албума са познати на феновете на pg.lost, има и някои явни различия с по-ранните им издания. Ефектните наситени вокали, които бяха запазена марка на предишните албуми на pg.lost, изчезват във „Versus“ и се отваря повече пространство за клавирни и синтезатори.

Кристиан беше на тежко турне с CULT OF LUNA и по това време свиреше на клавирни ежедневно и така се зародиха много идеи за песни, в чиято основа стоят синтезаторите. Предполагам, че това помогна на групата да тръгне в нова звукова посока“ – коментира Алмберг.

Мръсният, смазващ рокендрол се показва в тежкия финал на монументалното първо парче от албума „Ikaros“, в изразения дисторшън на баса във второто парче „Off the Beaten Path“ или в просторното звучене на ударните в целия албум.

Концерт на pg.lost в клуб Live & Loud в София

Групата печели награда за най-добро представяне на Kahoo Awards.

За феновете на: MONO, EXPLOSIONS IN THE SKY, MOGWAI, CULT OF LUNA, EF, CASPIAN, RUSSIAN CIRCLES.

Очакваме информация за цени на билети, подгряващи групи и т.н.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: