The Other Side

Начало » Българска сцена » Rock Thrashler: Класация на концертите в България 2017

Rock Thrashler: Класация на концертите в България 2017

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Драги читателю! След появилите се множество класации на албумите и групите на отминалата 2017 г., сметнах че е безпредметно и объркващо да правя още една такава. Още повече, че тази година пренебрегнах ревютата на албуми за сметка на другите статии, които, надявам се, са ви докоснали. Но авторът ви има известно основание да обобщи концертната година в родината.

Vokyl

Vokyl

Класацията (като всяка друга класация) е подчинена на субективна преценка, физически ограничения на персоналния слух, лични психически отклонения и осъзнат или не стремеж към манипулативност. Основава се на посетени 72 концерта и наблюдавани 162 различни групи в общо 195 видяни отделни сета в границите на България. Нематериалните призове се раздават в следните категории:

Най-добро младежко шоу 2017

Metal Core вълната заля младежите и оформи една сцена от формации, чието творчество става доста унифицирано, предвидимо и пълно с цитати. Честото разочарование не бива да ви спира да посещавате тези концерти, защото само там се появяват бисерите, които след време ще се шлифоват! Пълен със скептицизъм и към самия край на годината наблюдавах концерт на четири млади групи, който ме зарадва с иновативност, прилично свирене и огнен ентусиазъм.

19.11.2017  SLATEMANT, CHURCH OF DESTINY, ENTHROPYA, APIPHA в Grindhouse Skateclub

И ако последните се разпаднаха под напора на собствената си несъстоятелност, то останалите младежи предложиха разнообразно и добро шоу, за което бих ви разказал, ако остане време… А гостите от Русе, бяха много приятна изненада.

Най-добра млада концертираща група в България 2017

Безапелационно тази година призът отива при HECKTIC! Групата не само показва прецизно свирене на уникални авторски неща, но и демонстрира израстването си с всяко свое участие.

Hecktic

Hecktic

Българска група във върхова концертна форма 2017

След като две години нямаше кой да догони HYPERBORЕA в представянията, логиката на битието ги свали от престола…

The Revenge Project

The Revenge Project

THE REVENGE PROJECT. Въпреки разнородната стилистика, групата мощно е преодоляла някои лутания през годините и се прадставя смазващо пред публика. Техническата им прецизност, умелото озвучаване и постигната музикална хомогенност ги поставя сред световните имена на концертиращи банди!

* * *

Тук е време да обърнем внимание на съпътстващите условия, които осигуряват развитието на сцената, както и да посочим малинките…

Най-добър организатор на концерти в България 2017

III място

Live & Loud. Собствениците на клуба улавят, за всички нас, множество ъндърграунд групи, минаващи в близост, за да ви ги представят на прилична сцена! И макар често да пренебрегвате тези събития, този организатор продължава да рискува.

Live & Loud (Orenda set)

Live & Loud (Orenda set)

II място

Autumn Souls of Sofia. Това е най-динамично развиващият се организатор, който не само успява да доведе уникално количество редки и непопулярни групи, но започва да влияе и на културната обстановка в страната чрез разширяването на дейността си!

Autumn Souls of Sofia

Autumn Souls of Sofia

I място

Едва ли има нужда да обяснявам или споря тук: BGTSC

Клубът, предоставящ най-добри условия за музиканти и публика 2017

III място

Призираме Bar-Club Adams за новата му сцена, за гъвкавото меню и за привличането на групи от различен калибър на сцената си. Третото място е и пожелание за още успехи в менажирането и преодоляването на обширната конкуренция в столицата чрез примамливи за феновете и групите оферти!

Bar-Club Adams (Zombie Bar set)

Bar-Club Adams (Zombie Bar set)

II място

Joy Station е с не съвсем централна локация, но предоставя възможност за концерти от различен калибър. Не без значение е и предоставяните възможности за промотиране на български групи в условия, на които могат да завидят колегите им от държавите, където рок-културата е с гигантски традиции. Честито!

Joy Station (Bendida set)

Joy Station (Bendida set)

I място

Въпреки някои ограничения на бекстейджа, клуб Live & Loud остава мястото с най-добро озвучаване, най-гъвкаво развитие и най-много разпродадени концерти в България! Поклон и им желаем още успехи!

Тук искам да поднеса извиненията си на мениджмънта на клубовете, които поради една или друга причина съм пропуснал да посетя и оценя! Има какво да се направи по въпроса…

Най-голямо концертно разочарование 2017

06.10.2017  WINTERSUN, WHISPERED, BLACK THERAPY в Club Mixtape 5, организирано от BGTSC

Още се опитвам да разплета тази енигма на необяснимото с помощта на няколко уважавани музиканти и метъл дейци от кръга на личните ми приятели. Скоро ще имате възможност да прочетете резултатите от разследването…

Wintersun

Wintersun

Най-лош концерт 2017

24.06.2017  ARES, SEVEN HILLS в Bar-Club Adams

Изобщо не искам да ви разказвам…

* * *

Следват сериозните постижения на отминалата музикална година.

Български мотосъбор с най-добър музикален подбор 2017

Критериите, по които се избират призьорите в тази категория са: подкрепа на авторската музика (ограничаване ролята на трибютите); разнообразие и количество на метъл групите; подкрепа на регионалните групи; сценично оборудване и предоставени условия на музикантите.

III място

23-24.06.2017  9-ти Национален Мотосъбор Zmeyovete MC – Павел баня: DREAM SKILLER, ЕПИЗОД, ЕТАЛОН. Обединителското визионерство и пълноценните концерти носи този приз на Змейовете.

II място

21-22.07.2017  Мото-събор Предел 2017: TRO YA, BLACK ROSE, FUTURE BOOGIE, ROCKA ROLLA, ОБРАТЕН ЕФЕКТ с организатор МК Пирински вълци

I място

07-08.07.2017  Мото-рок събор в сърцено на България: АХАТ, ТАНГРА, КОНТРОЛ, МАСТИЛО, Д2, БТР, ЪПСУРД, КОНКУРЕНТ с организатори Hell`s Angels MC (Велико Търново)/Old Bastards MC

За отбелязване е изключително слабата 2017 рок-година за мотоклубовете ни! Великотърновските клубове предишни години правеха световни рок фестове. Помни се и какви сцени могат да строят Черни рози МС. Случвало се е рок маниаци да пълзят по стръмните подстъпи към Германски поляни, за да видят музикалните гости на МС Brothers From Hell. Та дори и едни Ignis Rota MC са правили сериозни концерти на регионалните банди. Желаем на всички български мотоклубове успехи и продъжение на изискания музикален вкус!

Мото съборите в България през 2018 г.

снимка: Rafael Lopes de Lima

Вижте програмата на мото съборите през 2018 г. (бел. жад. ред.)

Най-добър музикален фестивал в България 2017

III място

16-17.06.2017 Шумен рок фест: ХАДЕС, LOST SENSATION, CHAPLIN`S DREAM, SUN OF THE MOON, IGNORE THE HATE, METAL MILITIA, PERO DEFFORMERO, SEVI, FORGOT THE TEN, GANG BAND, OUT OF TUNE, IL PASARO, BLUES TRAFFIC.  Организаторът се бе постарал да има стилово разнообразие и бе подкрепил регионалната сцена – все похвални начинания, в които му желаем по-големи успехи!

Шумен рок фест [by ЦАП]

Шумен рок фест [by ЦАП]

II място

05.08.2017 Sea of Black FestivalSINISTER, MARTYRIUM, HECKTIC, SCUMLINE, SHAMBLESS, DRIVE YOUR LIFE, SATANIC HATRED, А-КЪЩИ ДЖУДЖЕТА. Уникалното хем наследено, хем реновирано събитие, макар и еднодневно, представлява еталон за това, какво могат да направят фенове за феновете! Уникална атмосфера, разумен подбор и страстно преживяване!

Sea Of Black Festival [by Же Ни]

Sea Of Black Festival [by Же Ни]

I място

24-26.11.2017 Autumn Souls of Sofia 2017: HYPOTHERMIA, EMPERIUM DEKADENZ, SAILLE, GRIFT, MOURNING SUN, COLD RAVEN, ILLUMENIUM, FAUSTTOPHEL, KHAOSPATH, KRITTER, MARTYRIUM, MIST OF MISERY, TEMPLE OF EVIL, WOEBEGONE OBSCURED. Количеството представени банди, огромното разнообразие от култови имена до неизвестни попадения и продължителността на фестивала го извежда като фаворит в метъл културата по нашите ширини. Мистика остават волята и усилията, които се влагат, за да се случва това събитие! Поклон на организаторите!

Khaospath

Khaospath

Най-добър български концерт 2017

13.01.2017  EUFOBIA [New album promo], VOKYL, K.O.R.A. в Club Live & Loud. Въпреки забележките, които могат да се отправят към всяка от групите, общото впечатление бе за майсторско свирене и приятно сценично шоу от трите банди. Въпреки че бе в началото на годината, никой не можа да засенчи това събитие през 2017-та в тази категория!

Eufobia

Eufobia

Най-добър концерт в България 2017

20.07.2017  WARBRINGER, SAVAGE RAVAGE, HECKTIC в Club Live & Loud. Титанично шоу с перфектно свирене, уникално добър нов представян материал и достоен съпорт!

Warbringer

Warbringer

Rock Thrashler
2017


6 коментара

  1. Симон Дойчинов каза:

    Абе, бате… Объркали сте Enthropya, Church of Destiny и другата група. Enthropya е с вокала с бялата камуфлажна риза :Д

    Харесвам

  2. bashta ti каза:

    Не знам кой го е писал тва, ама явно е бил на тежки дизайнерски наркотици, от които искам!

    Харесвам

  3. […] Вижте Класацията на Rock Thrashler на мотосъборите за 2017 г. […]

    Харесвам

  4. […] качествата на организатора BGTSC са надлежно оценени в миналогодишната ни класация в съответната категория. Лаконичността ни произтича и […]

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 691 823 hits