The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Messages from Afar – First Contact” от KARFAGEN в Картини от една изложба”

“Messages from Afar – First Contact” от KARFAGEN в Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Messages from Afar – First Contact” от KARFAGEN. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Територията на добрия Progressive Rock може да се възприеме и като територия на въображението без граници. Антон Калугин като дете чува у дома си албума “Delicate Sound of Thunder” на PINK FLOYD (1988) и той го очарова до такава степен, че решава именно в тази област да даде изява на своето въображение.

Антон е роден в началото на 80-те години в Харков, СССР, и семейната традиция го води първоначално в Университета по архитектура. Същевременно намира, че музиката и то Progressive Rock музиката, е сферата, в която ще намери своята реализация като произведе нещо такова, че хората да забравят всичко, докато слушат музиката, и просто ще се потопят в дълбочината на вълшебния вдъхновяващ океан.Тръгва на частни уроци по пиано, добива известна музикална грамотност, която използва главно за нотиране на чути мелодии. Вместо академичната подготовка той избира друг подход, и както признава наскоро: „сърцето и ушите ми бяха моите учители, защото искам да направя живота на някого по-ярък, и това ще е най-голямото удоволствие за мен“.

Karfagen - Messages from Afar - First Contact

Karfagen – Messages from Afar – First Contact

На 14 години Антон вече е щастлив притежател на два магнетофона „Маяк“, нещо като микрофон и дори истински синтезатор – Yamaha PSR-210. Затваря се на втория етаж на тяхната вила и започва да съчинява и записва своя музика. Проявява учудваща продуктивност: създава близо 40 (!) албума с музика за медитация и релаксация.

Не след дълго основава със свои съученици първата си група KARFAGEN, която остава наред с другите му проекти HOGGWASH, SUNCHILD, AKKO (Antony Kalugins Kinematic Orchestra) и AKP (Antony Kalugin Projects) и в наши дни.

През 2005 г. Калугин се запознава през интернет с продуцента Will Mackie, когато попада на обява за търсене на интересна музика. Антон изпраща няколко свои демо записа, и добавя, че обича музиката на Camel. Получава отговор от Will „аз също обичам Camel“ и предложение за съвместна работа. Така още същата година канадската звукозаписна фирма Unicorn Digital издава първия албум на проекта KARFAGEN – „Continium“.

Успехът и признанието не се бавят: след третия им албум Антон и Will започват да работят в Обединеното кралство, следват нови издания – досега имат девет албума в своята дискография, – гастроли в Холандия, Франция, Германия, Англия и разбира се в Украйна.

Най-новото заглавие на KARFAGEN отново ни въвежда в територията на въображението на Антон Калугин като ни представя впечатляващ инструментален симфоничен рок със силно подчертана мелодичност.

Антон споделя, че първо съчинява мелодията, а след това текста: „за мен в музиката най-важна е мелодичността, иначе е просто съвкупност от звуци. А мелодията ние се стараем да подчертаем с красив аранжимент, и ако сме намерили силна, запомняща се мелодия, представяме я в различни вариации, тя става лайтмотив. Ярката мелодия е именно онзи музикален образ, който ти дава основа за по-нататъшното развитие на произведението“.

Албумът “Messages from Afar – First Contact” е разделен на три части за всяко едно послание, с които се разкрива установяването на взаимоотношения между две цивилизации. Издаден преди по-малко от месец, ще го чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 16 декември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DISTORTED REALITY и ZAPLAXA на 24 ноември в София

Статистика

  • 416 621 hits
%d блогъра харесват това: