The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Atlantis” от David Arkenstone в “Картини от една изложба”

“Atlantis” от David Arkenstone в “Картини от една изложба”

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Atlantis” на David Arkenstone. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Диалозите „Тимей“ и „Критий“ от Платон, като най-ранни писмени източници (около 360-те години преди Христа), в които се споменава Атлантида, дават началото на цяла поредица митове, легенди, догадки и хипотези за тази древна цивилизация до наши дни. Според Платон островът е изчезнал 9 хиляди години преди неговото време при мащабна катастрофа, а мястото на събитието е предмет на научни търсения от изследователи в цял свят, без да има намерени материални доказателства засега.

Особено силен интерес към Атлантида има сред авторите на езотерични учения, ще спомена само двама от тях: Drunvalo Melchizedek и Edgar Cayce. Общото между тях, е, че определят причината за гибелта на цивилизацията на атлантите в непомерното им желание да моделират света по свой образ и подобие, да престъпват границите на позволените научни опити и затова са влезли в нещо като ролята на Луцифер под влиянието на „сивите” събратя от Космоса. Част от атлантите са били високо развити същества, многократно надхвърлящи нашите днешни способности като движение във времето и пространството, преодоляване на гравитацията, владеенето на техники, които все още са немислими за днешните хора. Всъщност тях ги обвиняват за промяната на земната кристална решетка Меркаба, причинила катастрофата и края на цивилизацията им, за ограничаването на възможностите на човека до двуслойна структура на ДНК с цел да бъдат създадени биороботи за работа в златни мини, загубата на памет и т.н.

David Arkenstone - Atlantis

David Arkenstone – Atlantis

Тази тема вълнува и мултиинструменталиста David Arkenstone: „Винаги съм бил очарован от легендата за Атлантида и всичко, което тя означава за различните хора по света. Мислех си, че бих могъл да създам своя представа за нея чрез музика, с която хората да я идентифицират. Отдавна исках да направя концептуален албум и чаках подтик около идеята за Атлантида в продължение на много години.

Тази музика е израз на моята почит към величието и тайнството на древната цивилизация на Атлантида. Надявам се духът на мир и озарение, който движи най-ранните обитатели на Земята, скоро да намери своето място в сърцата ни.

Веднага щом съзрях картината за Атлантида в главата си, процесът на работа потръгна и се получи един най-добрите ми албуми. Когато започна да рисувам музикална „картина“, чувствам, че някаква сила се задвижва чрез мен. Опитвам се да я използвам възможно най-добре. Надявам се да доловите това мое усещане, което съм изразил във всяка отделна пиеса за този остров, кръстен на Атлас, първородния син на бог Посейдон“ – завършва David Arkenstone.

Няколко думи за David, известен като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всичко между тях. Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 45 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest). Изпитва силна страст да кани слушателите си на музикални пътешествия, да им представя своеобразни звукови гоблени, които пресъздават всяка човешка емоция.

„Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води“ – заявява David Arkenstone.

Албума “Atlantis – A Symphonic Journey” или „Атландида – едно симфонично пътешествие“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 30 септември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Купи промо билет за Ordinul Negru, Nocturn и Bolg

20 години The Other Side

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 159 other followers

Най-четени и гледани

Статистика

  • 461 570 hits
%d блогъра харесват това: