The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Myth Magic” на KAN‘NAL в “Картини от една изложба”

“Myth Magic” на KAN‘NAL в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Myth Magic” на KAN‘NAL. Събота, 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Идеята за групата KAN‘NAL се заражда в джунглите на Гватемала, където певецът Kurt Baumann, известен с псевдонима Tzol, попада през 2001 г. в желанието си да намери ново развитие след 15 години свирене с различни групи в Тексас. Дълбоко зареян в дебрите на Чиапас, една нощ той открива пещера и влиза в нея за да търси подслон. Вътре открива Aumrak, жена шаман от гватемалските маи, които владеят тайното знание и прилагат древни духовни практики.

Aumrak е получила инициация от пет старейшини на маите, започнала е да практикува йога преди 30 години и е жрица на ордена Мелхиседек, завършила е висше образование в университети в Австрия и Канада, и е възприела наставлението на духовните си учители да развие шаманските техники в съвременни условия.

Kan'Nal - Myth Magic

Kan’Nal – Myth Magic

Първата задача на Tzol е да се срещне в селцето Сан Маркос, близо до езерото Атитлан, с Tierro, андалуски ром, да намерят общ език и да започнат да пишат песни, в които да се съчетаят шаманските ритми с латино мотиви и рок елементи. Постепенно към формацията се включват още членове, за да се изгради трупа, която след две години започва да представя с огромен успех цялостен музикален и сценичен спектакъл в 15 страни от Америка и Европа, вдъхновен от Aumrak.

В третия си албум, озаглавен “Myth Magic” или „Измислица вълшебна”, KAN‘NAL ни предлагат шаманско пътешествие в безкрайната пустиня на съзнанието сред тайнства, магии, боговете на дъжда и вой на койоти, но и с послание за любов, озарение и промяна.

Този албум ще чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в събота, 9 септември, след новините в 22:00 часа.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 149 other followers

Статистика

  • 431 930 hits
%d блогъра харесват това: