The Other Side

Начало » Новини » Медии » “The Lazarus Rose” на CHURCH OF BETTY GLOBESTRA в “Картини от една изложба”

“The Lazarus Rose” на CHURCH OF BETTY GLOBESTRA в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “The Lazarus Rose” на CHURCH OF BETTY GLOBESTRA. Събота, 18:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Church of Betty Globestra - The Lazarus Rose

Church of Betty Globestra – The Lazarus Rose

„На 1 февруари 2010 г. ни се роди син, когото нарекохме Саша. Две седмици по-късно подарих на майка му Влада букет от рози по повод Деня на влюбените – деня на свети Валентин. Повечето рози повехнаха и умряха, но една остана, едва напъпила. Влада се грижеше за нея, подхранваше я, придумваше я да се върне към живота. Подобно на Лазар, тази роза възкръсна от мъртвите и разцъфтя един ден, и точно нея може да я видите на обложката на албума.

Ние Ви представяме цикъл от песни, създадени преди векове, но изпълнени по доста различен начин. Аз имам сефарадски корени, за които научих сравнително късно – когато се срещнах с мои роднини в щата Ню Мексико – и проследих тяхното начало в Андалусия, Испания. Там открих музика, която ме заплени със съчетанието на тембри в крос-културен стил, точно този стил, в който работя (вероятно подсъзнателно?) повече от 25 години.

В знак на почит към сефарадската диаспора подготвихме проект с отчитане на съвременните реалности, защото живеем в технологично ускорен свят, в който крос-културните заемки се реализират много по-бързо, отколкото по времето, когато тези песни са се появили. Събрахме се заедно представители на Америка, България, Испания и Индия за да съчетаем и обединим своя разнообразен опит като градивен отговор на красотата, родена много отдавна и далеч.“

Ето така Chris Rael, създател и ръководител на глобалния оркестър (GLOBESTRA) CHURCH OF BETTY, ни въвежда в своя проект със сефарадска музика, в който дейно участие взема и българската певица Влада Томова.

Албума “The Lazarus Rose” или „Лазарската роза“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, в събота, 19 август, след новините от 18:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DISTORTED REALITY и ZAPLAXA на 24 ноември в София

Статистика

  • 414 490 hits
%d блогъра харесват това: