The Other Side

Начало » Новини » Медии » “The Source” от AYREON в “Картини от една изложба”

“The Source” от AYREON в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

Sevi представят на живо видеото Dark Knight

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “The Source” от AYREON. Събота, 18:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

В деветия студиен албум на проекта AYREON нейният автор Arjen Antony Lucassen решава да допълни повествованието от предишните издания като представи предистория на последния от сагата албум „01011001“ и така “The Source” („Началото“) става първият по хронология.

Ето какво обяснява Lucassen: „Този път всичко започна от художествена творба, от картина. Обикновено избирам графичния дизайн в края на записа на албума, когато завърша всичко… Този път обаче си помислих дали да не започна с картината, ще може ли тя да ме вдъхнови. Спомних си, че когато гледам старите албуми на YES с обложките на Roger Dean, това наистина ме вдъхновява. По този начин реших да постъпя сега, и в Google Images намерих подходящия човек, който да направи изображение в стилистиката на научната фантастика, и това бе французинът Yann Sourtre рисува индустриални пейзажи, наситени с много детайли, и веднъж попаднах на изображението на момиче под вода с тръби и то ми напомни за расата на „Forever“. Какво ще стане ако това е изображение на „Forever“ и какво ще стане, ако расата на „Forever“ някога е била човешка и какво ще стане, ако ние сме потомци на същата раса? Ето така историята, започнала с „The Final Experiment“ („Последният експеримент“) се върна в своето начало и това е нейната предистория. Тук ли започва тя, това ли е нейното начало, откъдето се появява човечеството? Откъде идва расата „Forever“?“ – завършва Arjen Lucassen.

Ayreon - The Source

Ayreon – The Source

Сюжетната линя в “The Source” ни връща към далечното минало на планетата Алфа в галактиката Андромеда, обитавана от нашите предци. Независимо от усилията на лидера на опозицията, президентът предоставя на компютърната програма Frame всички права да разреши привидно непреодолимите екологични и политически проблеми. Програма обаче решава, че единственият възможен начин е да се унищожи човечеството като да се спрат всички системи за поддръжка на живота му. Обитателите на Алфа се отчайват за своята съдба, но капитанът на космическия кораб Starblade предлага да търсят нов свят, за да започнат отново…

Това е началото на историята в този албум, разделена на четири части, озаглавени „Хроники“, като отново Lucassen кани звезден състав за изпълнение на ролите в своята опера: певците James LaBrie (DREAM THEATER), Floor Jansen (NIGHTWISH), Hansi Kürsch (BLIND GUARDIAN), Simone Simons (EPICA), Tobias Sammet (AVANTASIA, EDGUY), Tommy Karevik (KAMELOT), Russell Allen (SYMPHONY X), Michael Mills (CIRCUS MAXIMUS), Nils K. Rue (PAGAN’S MIND), Zaher Zorgati (MYRATH) и Tommy Rogers (BETWEEN THE BURIED AND ME), а сред инструменталистите ще откроя Mark Kelly (MARILLION), Paul Gilbert (MR. BIG) и Guthrie Govan (THE ARISTOCRATS).

Албума “The Source” („Началото“) ще представим в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 22 юли, след новините от 18:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 184 other followers

ATHEIST, CADAVER, SVART CROWN и FROM HELL в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 571 513 hits
%d блогъра харесват това: