The Other Side

Начало » Новини » Медии » „Fight for my Soul“ от Jonny Lang в „Картини от една изложба”

„Fight for my Soul“ от Jonny Lang в „Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” представя албума „Fight for my Soul“ на певеца и китариста Jonny Lang в събота, в ефира на програма „Хоризонт” на БНР.

Седем години след награждаването с отличието Grammy през 2006 г. певецът и китарист Jonny Lang не издава нова музика. И това се оказва обяснимо: детето чудо, което на 16 години смая света с дрезгавия си глас и свиренето на китара през 1997 г., се оженва и отглежда 4 (!) деца.

Заедно с продуцента Tommy Sims, който продуцира и е съавтор на Eric Clapton с албума “Change the World“ (също отличен с Grammy), се заемат с нов проект.

Jonny Lang - Fight for my Soul

Jonny Lang – Fight for my Soul

Jonny споделя в интервю:

„В песните ще откриете голяма част от това, което съм преживял чрез музиката и в живота през последните години. Това са текстове, в които ще откриете реалния живот и моите борби по един или друг повод, затова акцентът е върху вокалите, а не върху китарните сола. Някой ден ще направя албум с традиционен Blues, но сега нямах конкретни планове в какъв стил да композирам, музиката и текстовете ми идваха отвътре и аз само ги регистрирах. Тъй като правех албума седем години, той се получи с доста различна стилистика, следващия път ще се опитам да съм по-стегнат.

Аз съм дълбоко вярващ човек и смятам, че Божието вдъхновение ми носи баланс в живота. Връзката ми с Бог винаги ще бъде най-важната част от моя живот и мисля, че се долавя в песните, които пиша. Тя винаги ще ме вдъхновява, защото е нещо, което е част от мен, така че предполагам, че може да се види или прочете в текстовете, които пиша.

В песента „Борба за моята душа“ например говоря за нещата, които ни се дават от Бог, за това, че сме родени и в някакъв момент от живота ни стигаме до кръстопът, където трябва да решим какво да правим през останалата част от живота ни. Всеки от нас може да преодолее бъркотиите около себе си и да продължи борбата за душата си. Аз получих благословение и баланс чрез семейството си, но ако съм честен, първата една-две години ми бе адски трудно, но самите деца бяха такова очарование, че ме накараха да погледна на света по друг начин“ – завършва Jonny Lang.

Албума „Fight for my Soul“ или „Борба за моята душа“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в събота, 24 юни, след новините в 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Статистика

  • 422 256 hits
%d блогъра харесват това: