The Other Side

Начало » Новини » Медии » „F.E.A.R.“ от MARILLION в „Картини от една изложба”

„F.E.A.R.“ от MARILLION в „Картини от една изложба”

Категории

Архив


„Албума „F.E.A.R.“ („F*** Everyone and Run“) го правихме повече от 3 години, но някои от текстовете са по-отдавна – разказва Steve Hogarth, певецът на британската прогресив рок група MARILLION, – съчинявахме го в нашето студио, докато репетирахме между представленията.

Това е нашият осемнадесети албум. Ние сме в период, когато аз лично не зная още колко албуми ще направим, затова реших, че е време „да вдигна всичките си знамена на мачтите“ и да кажа нещата, които според мен са важни, вместо да напиша някоя любовна песен.

И така, свирихме ние всеки ден, минаваше седмица, после месец, даже няколко години, като непрекъснато качвахме на платформата SoundCloud онези фрагменти, които ни харесваха.

Разполагаме със свой account на SoundCloud и всеки от групата слагаше в отделна папка любимите си неща, а после се събирахме и ги пресявахме.

Marillion - F.E.A.R.

Marillion – F.E.A.R.

Пълното заглавие на албума е „F*** Everyone and Run“. Това е стих от песента „The New Kings“, която е реакция на последната финансова криза в световната икономика. Повечето от думите витаеха в мен в продължение на три или четири години, и това е реакция на протест срещу онези, които ни доведоха до тази финансова катастрофа, те изведнъж подадоха оставки и си тръгнаха спокойно с огромни бонуси, платени от банките, които разориха. И нима е честно това, че за малкия човек останаха само счупените парчета?

При нас във Великобритания две или три банки бяха национализирани и данъкоплатците след това колективно трябваше да поемем техните дългове, които не ние създадохме, докато изпълнителните директори на същите банки се разхождаха без много да се шуми в Монако, станали страхотно богати. Така че, ако някой трябваше да каже всичко това, се оказа, че този някой съм аз.

В моите текстове се говори също така за руските олигарси – продължава STEVE HOGARTH – за милиардерите, които изкупиха Лондон, Женева, Монако, както и нашите футболни клубове. В западните демокрации правим компромиси с големите пари, които влияят със своите корпорации върху политическите системи за управление в свят, който все повече функционира върху философията „Всеки за себе си“. Примерите са във вестниците всеки ден, имам чувството, че се доближаваме до някакъв дълбок обрат в света – необратима политическа, финансова, хуманитарна и екологична буря. Силно се надявам да греша. Бих искал моят FEAR (страх) от това, което „изглежда“ се приближава, да е точно това, а не страх от това, което „е“ готово да се случи.

В албума обаче има не само това, ще откриете текстове за моите деца, за баща ми, който почина неотдавна, за нашите невероятни фенове, за силата на красотата, но и за изгубената любов, за изневярата“ – завършва Steve Hogarth.

А пианистът Mark Kelly добавя: „Надявам се хората да отделят време да се вслушат в този албум, ние вложихме много усилия в него и има отделни моменти, които ще чуете за първи път в наши композиции. Трябва да го преслушате няколко пъти, поне четири, преди да започнете да забелязвате тези моменти“.

По традиция албумът „F.E.A.R.“ е финансиран от феновете на MARILLION чрез уебсайта PledgeMusic и след появата си на 23 септември 2016 г. повтаря най-високото им четвърто място в музикалните класации на Обединеното кралство за първи път след 1987 година (тогава с „Clutching at Straws” и FISH).

„F.E.A.R.“ или „F*** Everyone and Run“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в събота, 10 юни, след новините в 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: