The Other Side

Начало » Новини » Медии » „Legacy“ на MYRATH в „Картини от една изложба”

„Legacy“ на MYRATH в „Картини от една изложба”

Категории

Архив


Музикантите от тунизийската група MYRATH още с първите си изяви в стила Oriental Metal стават известни у нас; сред слушателите на „Картини от една изложба“ те се ползват със завиден успех от двете им представяния досега. Техните гастроли по цял свят се следят с повишен интерес и са белязани от съвместни участия с Robert Plant от LED ZEPPELIN, EPICA, SYMPHONY X, ANATHEMA и т.н.

След пет години подготовка на пазара се появява четвъртият (неофициално петият) им студиен албум “Legacy“ („Завещание“) и ето как певецът Zaher Zorgatti ни въвежда в него:

„Ние композираме от сърце, винаги влагаме нещо от душата си, това не става механично. Може би затова минаха толкова години за подготовка, защото изживяхме доста трудни моменти, като смъртта на кръстника ни Ahmed Ben Arbia, бащата на нашия китарист Malek. Това беше истински шок, защото той беше такова вдъхновение за нас, а беше и наш мениджър. Мога да ви кажа, че без него и без нашия продуцент Kevin Codfert нищо нямаше да направим.

Myrath - Legacy

Myrath – Legacy

Междувременно стана революцията в Тунис, с която ни се случиха както лоши, така и добри неща. Скоро след нея ние започнахме да композираме музиката за “Legacy“ и сглобихме всичко в Тунис, в родния ми град Sousse. После се преместихме във Франция и записвахме около Париж, в Nanterre, а смесването направиха Kevin Codfert и Jens Bogren в Швеция.

Най-важното нещо за нас сега е да композираме и да правим албуми, защото усещаме силно вдъхновение и се чувстваме пълни с енергия. Искаме да внесем нещо ново на метъл сцената, въпреки че има много банди, които се опитват да включат ориенталски елементи в своята музика, но това най-често са клишета, все едно гледате Клеопатра или египетските пирамиди от старите холивудски филми“ – завършва Zaher Zorgatti.

Тематиката на песните в „Завещание“ ни пренася в широк времеви диапазон: включва препратки към древен Египет, откриваме отгласи от настоящето, за попаднем в бъдещето чрез стилистиката на фентъзи сериала „Игра на тронове“, а сред всички тях доминират вътрешните проблеми на съвременни млади тунизийци, представени ярко и откровено.

Албума “Legacy“ („Завещание“) ще чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в събота, 27 май, след новините в 21:00 ч.

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: