The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Second World” на THE FORESHADOWING в “Картини от една изложба”

“Second World” на THE FORESHADOWING в “Картини от една изложба”

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Категории

Архив


Трилогията “Qatsi” на режисьора Godfrey Reggio и по-точно филмът „Koyaanisqatsi“ („Живот без баланс“, 1982 г.) става отправна точка за музикантите от италианската Gothic Doom Metal група THE FORESHADOWING при подготовката на техния трети студиен албум.

Пианистът Francesco Sosto ни въвежда така: „В “Second World” („Втори свят“) ние се спираме на конфликта между човека и природата, за това как природата отвръща на масовото навлизане на технологиите, които я унищожават. Много ни помогна в това отношение филмът „Koyaanisqatsi“, шедьовърът на Godfrey Reggio (с музиката на Philip Glass и представян от Francis Ford Coppola – б.а.), който бе силен източник на вдъхновение за нас. Разбира се, ние се влияем по малко от всичко, което ни заобикаля, така че идеята за решение на проблемите от този тип взима форма в зависимост от степента на насищане. Ние идваме в този момент с усещането за нужда от промяна, която да направи революция в нашето мислене и начин на живот, да даде ново начало на нашето развитие.

The Foreshadowing - Second World

The Foreshadowing – Second World

В този албум може да доловите и светлина, той не е толкова мрачен и песимистичен, както изглежда на пръв поглед. Светлината определено е символ на надеждата, мисля, че надеждата е човешко чувство, в края на краищата, и на нас ни е позволено да се надяваме на нещо по-добро за този свят. Но в “Second World” надеждата ни е предназначена да бъде нещо като илюзия. Вървят хората по някакъв си техен път, а около тях всичко се руши, малцина оцеляват в апокалипсиса, оставени да живеят в празна пустош, с чувство за безнадеждност. Те са мрачни и разгневени, след като са загубили всичко, остава има само да вярват, че все още има надежда, и това кара оцелелите да се движат и да търсят хипотетичния втори свят“ – завършва Francesco Sosto.

Албума “Second World” („Втори свят“) ще чуем в събота, 18 март, в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: