The Other Side

Начало » Забава » Как да направим вечния конкурс за откриването на супер-ултра-мега яката метъл група, която да покори световните сцени

Как да направим вечния конкурс за откриването на супер-ултра-мега яката метъл група, която да покори световните сцени

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Ръководство за дългогодишни промоутъри, утвърдени ментори, меценати-милиардери и кристално бистри ентусиасти, посветили живота си на рок-културата §4

Титанична е смайващата безрезултатност на шоута с конкурсен характер, провеждани по нашите ширини. Мега пре`фалени телевизионни цедилки изхвърлят продукта си на бунището моментално, щом бъде обявено кога ще са кастингите за следващия му сезон. Самовлюбени членове на журита ни внушават, че са рекламни лица. Расте кариерата на продуцентите, чрез неимоверно разширяване на списъка с артисти, за които не са си мръднали и пръста. Рок и метъл творците малко изоставаха от тези тенденции, но сега ще имате шанса да разберете как ще наваксаме!

Формулата

Два са начините да създадете супер-гигантския конкурс за мегазвезди, които да може после да захвърлите в широкия свят.

Първо може да дебнете някоя световна верига конкурси да промени правилата си така, че никой да не иска да се занимава повече с такъв тип шоу. Тогава Вие може да изявите желание да продължите живота на така изоставения труп и по този начин тотално да заобиколите всяка конкуренция! Тогава просто присаждате една готова, недействаща вече формула, която на родна почва се питае от благородното търпение на непредубедените ентусиасти и вехне със скороста на монголски пазар или на съветваща империя!

Как да направим конкурс

Другият начин е да създадете собствена регионална марка, сред чиито цели да са и вселенското разпространетие на арт-пърформансите от метално естество! Тогава, в село Куртово Койнаре регистрирате фондация, провеждаща конкурса „Куртово Койнаре за вселенския метъл”! Сред целите на фондацията записвате и развитие на Междугалактическата метъл спартакиада на Сатурн! Наградата, обаче, от конкурса е свирене на Междувселенския конкурс за космо-астро метъл, който се провежда в съседното село – Люти Безден, от клон на фондацията, до където групите трябва да отидат сами, на собствена отговорност и пеш, защо меж`селскиот пат ингие разбит! Там се допускат участници и от още три села в околията, които излъчват свои представители на автономен принцип. Не по-маловажна цел на конкурса е и възстановяване на взаимните посещения между жители на Куртово Койнаре и Люти Безден, прекратени по време на футболния мач между отборите на военните поделения в двете селищни системи през 1992 г., когато там все още е имало футболни отбори, както и преодоляване на последиците от културния шок между тях!

Журито

За да може конкурсът да достигне до така обозначените си цели, изключително важно е всеки член на журито да покрива поне един от следните критерии:

1.) Никога да не се е занимавал с промотиране професионално.
2.) Да е промотирал участията на поне 8 банди, които не са изкарали и една стотинка от музиката си.
3.) Да е успял да затрие поне три периодични издания за метъл.
4.) Да е лопнал кепенците на поне едно ефирно рок радио.
5.) Да е успял да реализира спирането на поне три радио предавания, в които, макар и рядко, се е пускал метъл.
6.) Да е издал стотици пиратски албуми, но нито един официален албум на българска метал банда.
7.) Да има реализиран списък с над 20 български групи, на които не е издал албумите или не ги е пуснал по радиото, защото, защо пък да го прави? Тия нещастници нещо за него направили ли са?
8.) Да е консултирал промотирането на поне три изчезнали фестивала.
9.) Да е свирил в повече групи, отколкото е записал албуми. Като метъл албумите да не прехвърлят 1,5 бр.!
10.) Да е свирил поне по 5 години в поне 8 банди без реализирани дори демо записи.
11.) Да е продуцирал или промотирал албумите на поне 30 абсолютно неизвестни в световен мащаб банди, като да не е дал и една стотинка за целта!
12.) Да е озвучил поне 4000 концерта, никой от които, обаче, да не е записан, камо ли издаден!
13.) Да е взел, независимо по какъв повод, повече от по 1000 лв. на над 8 български групи.
14.) На последните 8 конкурса, на които е бил член на журито, да е избирал винаги една и съща група.
15.) Да е кметО` на фестивалнио` кандидат-град. (В който случай, победителят в конкурса се определя предварително).

Изисквания към кандидатите

Много е важно, независимо какви са целите на конкурса, да се състави списък с поне 40 правила, на които групите трябва задължително да отговарят! Независимо какви правила измисли консултантския екип, при подбора на групите, всяка банда трябва да не отговаря на поне три от изискванията! Това неимоверно улеснява, впоследствие, туширането на евентуално справедливо недоволство от страна на музикантите (Тази технология е взаимствона директно от кастингите за деца по общинските детски градини!!!).

Как да направим конкурс

Определят се критериите, по които групите ще бъдат оценявани и след това наблюдението им се разпределя в журито! Например, ако някой член на журито недочува – той ще следи за музиката; ако на някой му липсва чувство за такт – отговорник е за ритмиката на бандата; недовижда – облекло и т. н.! Това пък после улеснява консултативния съвет при вземането на решение кой е победител, за да не се занимава с разни дреболии. (Успешно тествана практика от назначаване на шефове на парламентарните комисии по различни въпроси).

Единственото условие, изпълнено за всички групи трябва да е да присъства поне един ученик сред музикантите! Това ще гарантира, че на конкурса ще има и друга публика, освен самите групи и чат-пат журито.

Как да подберем жизнеспособни групи

Затова, вижте „Как да сформирате супер-ултра-мега успешна метъл група…”!

Технологията

Съществуват някои тънкости от кухнята на всеки музикален рок конкурс, които ще ви подшушнем на уше, защото те представляват железни, но неписани тайни правила:

Като начало, важно е да се създаде такава обстановка, че повечето време да е отредено за саунчека на групите! Това е така, защото именно той дава най-добра представа за нивото на музикантите. А и трябва да бъде осигурено повече време за пушене, между тоя тежък труд – до оценяваш неоценимото! Та на саундчека става ясно на сцената група ли има или трупа по пантомима. Ако чуете от някой музикант: „Баце, нешо станА. Мене ме нема.”, препоръчваме въобще да не слушате цялата тази група!

За да се свали напрежението от журиращите, добре е те да наредят групите – фаворити да свирят първи или последни! Така може да пропуснат огромно количество безсмислени усилия, а трудовият стаж си им тече! Слушат първата и последната банда и избират – просто и ефективно! А и разногласията са по-малко. Затова е измислена и утешителната награда – групата, която остане втора, на следващия конкурс да открие програмата (ако са я закрили) или да я закрие (ако я е откривала понастоящем)! Дава й се втори шанс, `дет` се вика.

Права на публиката

Феновете трябва да бъдат почетени с право на глас!

С проста математическа формула тежестта на публиката трябва да бъде изчислена така, че дори всички присъствали да са гласували за една група, то тяхната обща тежест да съставлява 30% от гласа на който й да е член на журито! (Тази методология, пък, е директно взаимствана от действащата парламентарна избирателна система).

Авторът на преден план...

Авторът (на преден план)…

Ефект от конкурса

Като изключим развитието на вселенския метъл, популяризирането на метал спартакиадата на Сатурн и подобряването на връзките между Куртово Койнаре и Люти Безден конкурсът е полезен с това, че дава право на победителя:

1.) Да впише отличието в биографията си.
2.) Да се пребори да свири в Люти Безден.
3.) Да финансира мероприятия, свързани със свиренето си.
4.) Да постави логото на „Куртово Койнаре за вселенския метъл” на рекламните си материали.
5.) Да почерпи журито, организатора, кмета, публиката, родителите на учениците и редовните посетители на кръчмата в селищната система с питие по избор на изброените.
6.) Да тиражира плакет и купа за победата си, които да предостави безвъзмездно за следващите издания на конкурса на организаторите.
7.) Да разпусне групата си по всяко време, което сметне за нему удобно.

Не

Благодаря! Простете!

R.Th.
От няколко десетки конкурса

Още от серията:

Как да напишем концертен репортаж

Как да правим пого/мош пит/съркъл пит

Как да сформирате супер-ултра-мега успешна метъл група, с която да покорите световните сцени


3 коментара

  1. […] Как да направим вечния конкурс за откриването на супер… […]

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 692 242 hits