The Other Side

Начало » Концертни репортажи » Галерии » Разнокалибрена Thrash Metal стрелба, поднесена в три луксозни пакета (DESTRUCTION, NERVOSA & REZET)

Разнокалибрена Thrash Metal стрелба, поднесена в три луксозни пакета (DESTRUCTION, NERVOSA & REZET)

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Последни публикации

Категории

Архив


Първият изцяло Thrash Metal празник за годината е доста силен и ни поднася претенциозен лайн-ъп за ценители от разнокалибрен порядък. Традиционно доста от феновете не бързат да влизат в клуба, (Нещо, което не може да престане да ме учудва!) но днес „супата” е деликатесна.

Destruction

Destruction

Малко след 19:30 ч. индъстриал интродукция отвори сета на немците REZET. В първата декада на хилядолетието квартетът натрупа доста творчество, което бе вдъхновено основно от DESTRUCTION, но сериозно размесено с punk отношение. Освен да попълнят първия им албум, тези песни бяха добра база за по-зрели интерпретации. Вторият албум на момчетата бе сериозно повлиян от модерни похвати в Hardcore дух, както и модернистичните работи на MEGADETH или „white” периода на ANTHRAX. Двете тави бяха реализирани от малки независими лейбъли. За третия си дългосвирещ албум REZET попадат в полезрението на германски консорциум от няколко независими лейбъли, промоутъри и разпространители, в чиято дискография има и две български групи…

Rezet

Rezet

Групата е израстнала значително, както в музикален, така и в технически план. (Все пак чакахме новия им албум цели 4 години.) Освен чистите и здрави Thrash рифове, те са развили и афинитет към мелодиите. Забележително е, че вокалистът и китарист Ricky Wagner в пеенето си вече се явява наследник на David Wayne и най-доброто, което той е оставил с METAL CHURCH и REVEREND! Началото на това брилянтно изпълнение видяха едва около стотина човека. Представянето на последната творба започва с по-мелодични и изключително прецизни песни. Включените в подбора по-стари парчета са най-социално ориентираните им като текстове послания. С напредването на сета вокалите изгрубяват повече и рифът става по-суров – развитие, което е следвано и в албума. Добре сработеният екип завършва с песен от новия албум, което се приема доста добре от феновете им – „Fight For Your Life”. Естеството и на двата последни трака докосваше MOTORHEAD в същността си, но в един Speed контекст. 40-минутната категорична заявка за нашето внимание завършва пред все още навлизащата публика, която вече е достигнала 250 човека.

Rezet

Rezet

Сетлист REZET:
01. Reality Is A Lie
02. Cannibal`s Revenge
03. Toxic Avenger
04. Black Convent
05. Have Gun, Will Travel
06. Dead City (Violent Force cover)
07. Fight for your life*
* Изписването на заглавиeтo е оригиналното от обложката на последния албум.

Докато разглеждам доста приятния мърч щанд, едва не се блъскам в крехко момиче, пренасящо доста компоненти от барабанен сет. Новата концертна барабанистка на NERVOSA няма категоричното бразилско излъчване на колежките си.

Nervosa

Nervosa

В 20:30 ч. Thrash Metal триото се качва на сцената и влиза сухо с първия си трак. Доколкото сравнително скоро гледахме хедлайнерското представяне на NERVOSA, за мен щеше да е интересно да ги видя с холандската китаристка Simone van Straten, заместваща Prika Amaral за част от турнето. За радост на повечето фенове, титулярката е успяла да се върне за датата в София. Napalm Records осигуряват наситена европейска обиколка на бразилския си артист, изцеждащи потенциала му. Бързи Thrash Metal парчета с агресивни рифове се коват едно след друго. Доста азбучните шведски рифове позволяват свобода на сценичната изява и бразилкитe грабват тази възможност доста щедро, за да се раздадат на феновете си.

Nervosa

Nervosa

Истината е, че всички песни на NERVOSA са решени по сходен начин, не изискват прецизно свирене и ако не се захласнеш по атрактивната дамска визия, много бързо биха доскучали. Текстовите послания също са на елементарно равнище и множеството припеви предлагат удобни за масовката девизи в детински рими. Да, песните са доста бързи, но изразният инструментариум е много ограничен. Това не пречи на изпълнителките да свирят прецизно и да общуват с публиката по начин, оказващ й чест. За петдесет-и-няколко-минутното представяне този подход върши идеална работа. След края на „Theory of Conspiracy” лампите присветват в подсказка, че времето им изтича и момичетата забиват един от химните си. После публиката горещо скандира името им, но Шмиър и компания са строги работодатели.

Nervosa

Nervosa

Сетлист NERVOSA:
01. Arrogance
02. Hypocrisy
03. Intolerance Means War
04. Suurounded By Serpents
05. Death
06. Masked Betrayer
07. Hostages
08. Guerra Santa
09. Theory of Conspiracy
10. Into Moshpit

В 21:40 ч. затъмнението идва с акустична интродукция в 80-тарски Thrash стил. DESTRUCTION се явяват на скромно подготвената за тях сцена с мощта, която повечето от нас познават. На първите четири парчета, обаче, звукът не е балансиран и е твърде басов. Видимо е суетенето на озвучителния екип. Когато идва ред на „Mad Butcher”, в ушите ни се врязва прецизната китара на Mike. Басът на Schmier добива и най-финните си дистърни обертонове, за да обземе обем. А барабаните на Vaaver са изострили всеки свой пик. Групата не е привърженик на портретната фотография и осветителят им предприема агресивна светлинна атака срещу насочените мъртви очи.

Destruction

Destruction

Независимо какво е мястото, което всеки фен е отредил на DESTRUCTION в личната си класация, несъмнено на живо триото е сред най-прецизните изпълнители. Нещо, което няма как да не те изуми при ранните сблъсъци с концертите им. Като изключим малкия озвучителен гаф, това не се е променило. Някои от песните се сливат. Оттук насетне ми остава чистото наслаждение и доизготвянето на списъка с изпълнени заглавия…

Destruction

Destruction

След „Life Withowt Sense” групата има минимална почивка за симфонична интродукция и забива „Total Desaster”, където Vaaver вкарва доста добри бек-вокали, каквито не липсват и на някои други парчета. После Schmier ни поднася доста клиширано сравнение между София и Букурещ в наша полза, за което получава овациите си. В клуба има 370 човека, а пред сцената положението е такова, че DESTRUCTION раздават бири! Кавърът на THE EXPLOITED прозвучава адски свежо. След още една нова класика музикантите се оттеглят под звуците на резачка.

Destruction

Destruction

Мощни възгласи и интродукция ги връщат за един „Thrash Till Death”. След това, обаче, възторгът ни е удавен в оперетна аутродукция, която прелива в запис на „Strangers In The Night” на Frank Sinatra… 75-минутният спектакъл е отлетял като миг. Под грейналото осветление отиваме да се срещаме с музикантите от трите банди, които са доста добре настроени към нас.

Destruction

Destruction

Сетлист DESTRUCTION:
Intro
01. Under Attack
02. Curse The Gods
03. Pathogenic
04. Nailed To The Cross
05. Mad Butcher ->
06. Dethroned ->
07. Life Withowt Sense
Intro 2
08. Total Desaster
09. Thrash Attack
10. Black Death/Invincible Force (medley)
11. Second To None
12. Fuck The U.S.A. (Exployted cover)
13. The Butcher Strikes Back
Intro 3
14. Thrash Till Death

Rock Thrashler
София, Mixtape 5, 01.02.2017 г.

Още: Фотогалерия от концерта на DESTRUCTION, NERVOSA и REZET в София на 1 февруари


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Enthrallment празнуват 20 години

Статистика

  • 370,471 hits
%d bloggers like this: