The Other Side

Начало » Българска сцена » „Светлини и сенки“ на Иван Шопов в “Картини от една изложба”

„Светлини и сенки“ на Иван Шопов в “Картини от една изложба”

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Последни публикации

Категории

Архив


Иван Шопов e човек с разностранни дарования, гостувал ни няколко пъти в „Картини от една изложба“ с проекта БАЛКАНСКИ заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов. За по-младото поколение Иван е легенда с изявите си като топ ди джей по цял свят и автор на електронна музика, други пък ценят повече качествата му на художник, а ето и един негов проект, в който многообразието му успешно се съчетава.

“Lights & Shadows” („Светлини и сенки“) е арт каталог с графики, илюстрации и с музика на Иван Шопов от периода 2001-2011 г., допълнени с фотографиите и дизайна на Иво Христов.

Идеята е музиката да те пренесе в света на светлините и сенките, вълнуващи автора при създаването на неговото графично изкуство. Пред нас е колекция от контрасти – светлина срещу сянка, абстракция срещу реалност и агресия срещу спокойствие. Това е произведение на изкуството, който показва как Иван Шопов представя творческите си виждания за живота чрез простотата на черното мастило върху бялата хартия.

Иван Шопов - Светлини и сенки

Иван Шопов – Светлини и сенки

Всички музикални композиции са създадени на 10 000 метра надморска височина по време на полетите около турнетата на Иван из целия свят. Гледките и мащабите, които се разкриват пред музиканта по време на полет, са изключително вдъхновяващи и носещи идеята за пространство, лекота и безкрайност, и това струи в музиката му.

Ето как Иван Шопов ни представя същината на замисъла си: „Това е вечното търсене на нови музикални хоризонти, покоряването на тишината, укротяване на пулсиращия ритъм и настройка на търпението в автора“.

Албума “Lights & Shadows” („Светлини и сенки“) ще чуем в събота, 11 февруари – в предаването “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.

Иван Шопов

Иван Шопов


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Enthrallment празнуват 20 години

Статистика

  • 370,471 hits
%d bloggers like this: