The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Magica” на DIO в „Картини от една изложба”

“Magica” на DIO в „Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


„…Изминаха хиляда години след като някога мощната планета Блесинг (Благословия) загуби своите две слънца, както и безчет хилядолетия от дните на великите магьосници. Експедиция от чуждоземни пътешественици кацна на покритата с лед планета, необяснимо привлечена от самотен маяк, разположен под километрични пластове замръзнала влага. Откриха трудно достъпен гроб, в който отключиха писаната хроника на Блесинг и така започва историята на Magica”.

Dio - Magica

Dio – Magica

През 1999 г., след близо 6 годишна пауза, певецът Ronnie James Dio, добре познат от участията си в легендарни рок формации (RAINBOW, BLACK SABBATH) и гостуванията си у нас, замисля да направи нещо различно от предишните си албуми:

„Исках да представя албум, в който музиката и текстът да се допълват. Вие можете да разберете историята само като слушате музиката, с нейните извисени моменти, съчувствие и светлина. Тук обаче взаимовръзката между музиката и текста е много повече от всичко, което съм правил преди, като се постарах да запазя характерното звучене на групата DIO. Същевременно всяка една от песните може да бъде слушана извън контекста на албума и затова подготвих текст, нещо като либрето, което чета в края на албума. Наистина се опитах да кажа колкото мога повече в музиката, но ми се искаше и още нещо. Във всички случаи ви каня на пътешествие, което върви от началото до края на албума”.

Албума “Magica” на групата DIO, включваща също така китариста Craig Goldy, бас китариста Jimmy Bain, Scott Warren на клавишните инструменти и Simon Wright на барабаните, ще чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в навечерието на Новата 2017 година, в събота, 31 декември, след новините в 21:00 ч.


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 692 261 hits