The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Моление Господне” на СВЕТОГЛАС в “Картини от една изложба”

“Моление Господне” на СВЕТОГЛАС в “Картини от една изложба”

Купи билет за Nightwish на Varna Mega Rock

Спечели покана за концерта на Rotting Christ в Бургас

Категории

Архив


„Слънцето бавно скрива своя диск зад върховете. Лек полъх гали лицето. Изкачваш бавно и замислено стъпалата към храма. В душата ти все повече нахлува лекота и спокойствие. Прекрачваш прага и смирението те обгръща. Тишина… и шепот на молитва… и музика! Вълшебна музика…“

В дните около Рождество Христово търсим общите знаци на моралните ценности и традициите и затова в „Картини от една изложба“ представяме български автори с духовно мерило.
Най-новият албум на мъжката вокална формация СВЕТОГЛАС е посветен на древните химни на православието ето така според неговите автори:

„Без да има претенциите за антология, този албум е опит за обрисуване на музикалната картина на богослужението в българските храмове през вековете. Още с приемането на християнството в България през IX век хората търсят надежда и упование в Бога чрез молитва и песнопения. И днес традицията продължава да е жива и все по-силна. В забързания съвременен свят минутите на моление са все по-нужни и търсени от човека.

Светоглас – Моление  Господне

Светоглас – Моление Господне

Проектът „Древните химни на българското православие” представя незаписвани досега църковни песнопения. В издирването на музиката сме се опрели на живата, устна традиция и на стари сборници и документи. И без да звучи помпозно, с право можем да кажем, че това е тяхната световна музикална премиера!

Звукозаписите реализирахме в старинния български православен храм на Клисурския манастир „Св. Св. Кирил и Методий“. По този начин, запазвайки реалната акустика, компактдискът пресъздава естествената звукова картина на църковното богослужение.“ – заявяват певците от СВЕТОГЛАС.

Албума “Моление Господне“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 17 декември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Rotting Christ в Бургас

Enthrallment празнуват 20 години

INSOMNIUM в София

RSS Новини от Metal Madness

  • Вероятно хранилката не работи. Опитайте отново по-късно.

Статистика

  • 350,106 hits
%d bloggers like this: