The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Falling Satellites” от FROST* в “Картини от една изложба”

“Falling Satellites” от FROST* в “Картини от една изложба”

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Последни публикации

Категории

Архив


Пианистът и композитор Jem Godfrey замисля проекта FROST* като Progressive Rock супер група през 2004 г. и кани за участие членове на британските формации ARENA, KINO и IQ.
Това начинание променя своя облик през годините с поредица от разформироване и възраждане (включващи музиканти като John Jowitt, Andy Edwards, John Boyes, Declan Burke, Nick D’Virgilio, Alex Thomas), докато през май 2016 г. се появява техният трети студиен албум “Falling Satellites“ („Падащи сателити“).

В новия състав този път виждаме имената на китариста John Mitchell (ARENA, LONELY ROBOT, IT BITES), барабаниста Craig Blundell (STEVEN WILSON) и бас китариста Nathan King (LEVEL 42). Албумът съдържа 11 песни, като последните 6 оформят сюитата „Sunlight“ („Слънчева светлина“) и тук особено ще откроя свиренето на китариста Joe Satriani.

Frost* - Falling Satellites

Frost* – Falling Satellites

Jem Godfrey споделя в интервю, че концепцията на албума е: „.. в този случай – животът. Това е албум за моята криза на средната възраст. Целият албум е послание да се наслаждавате на живота, докато ви има. Баща ми почина 4 седмици, преди да приключа с „Falling Satellites“ и внезапно осъзнах колко кратък всъщност е животът. Беше протакал с години издаването на книгата, която винаги искаше да напише, когато умря. И сега тя никога няма да бъде завършена, а това ме накара да осъзная, че всяка една секунда да бъдеш жив е безценна. Целият албум е за това – прави това, което си искал да правиш през годините и го направи сега! „

Албума “Falling Satellites“ или „Падащи сателити“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 10 декември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Enthrallment празнуват 20 години

Статистика

  • 370,471 hits
%d bloggers like this: