The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Haven” от Kamelot в “Картини от една изложба”

“Haven” от Kamelot в “Картини от една изложба”

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Последни публикации

Категории

Архив


Американската Power Metal група KAMELOT се ползва със завидни симпатии у нас, както личи от представленията им пред българска публика, първото от които бе още през 2008 г., а последното засега през октомври 2016 г.

Ето как музикантите ни въвеждат в тематиката на своя 11 студиен албум “Haven” или „Убежище“. Ще започнем с певеца Tommy Karevik: „Над нашия свят се образува сив облак, а ние предлагаме убежище срещу полудяването му, затова звучим едновременно мрачно и меланхолично, но и извисяващо.“

Китаристът и основател на състава Thomas Youngblood пък заявява от интервю за Христо Гошев от Metal World:

„Искахме да се фокусираме върху този антиутопичен свят, в който бавно навлизаме. Така че албумът е повече отражение на настоящето и бъдещето, отколкото на нещо от XIX век. Има теми, които по метафоричен начин са свързани с околната среда, технологиите, правителствата и корпорациите. Това са фактори, които стават все по-важни в съвременното общество. Същевременно беше важно да запазим емоцията, която е неразделна част от KAMELOT – болката и радостта от живота, красотата на любовта, въобще всичко романтично и трагично от ежедневието на човека.

Kamelot - Haven

Kamelot – Haven

Децата в днешно време – тези на по 10, 11 или 12 години – масово страдат от дефицит на вниманието“ – продължава Thomas Youngblood. – „Трудно им е да провеждат нормални разговори и мисля, че това в голяма част е резултат от тази нова култура. Цяло поколение израсна с нуждата непрекъснато да държи нещо в ръцете си; постоянно да върши нещо, вместо просто да погледне през прозореца на влака и да се порадва на природата навън. Това също е един от мотивите в “Haven” – засилващото се отчуждение между хората. Същевременно към края на албума искахме да дадем и малко надежда на слушателя с песента “Revolution”. Тя е един вик, който гласи: “Стига толкова! Нека се върнем към важните неща!” Телевизията и съвременната храна например са създадени с цел да печелят пари и да пречат на хората да оценят стойностните неща в живота, които са безплатни“.

Албума “Haven” или „Убежище“, записан с участието на гост музиканти като Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY), Troy Donockley (NIGHTWISH) и Charlotte Wessels (DELAIN), и студийни изпълнители, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 3 декември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Enthrallment празнуват 20 години

Статистика

  • 370,471 hits
%d bloggers like this: