The Other Side

Начало » Българска сцена » THE CASUALTIES, PIRANHA, A-MORAL, РАЗВРАТ И ПОКВАРА в Парти център „4 км.“

THE CASUALTIES, PIRANHA, A-MORAL, РАЗВРАТ И ПОКВАРА в Парти център „4 км.“

Telegram канал на The Other Side

Sevi представят на живо видеото Dark Knight

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Street Punk в Party Center звучи повече като призив за модно ревю на post-fashion дизайнери, но запознатите с имената на групите, които щяха да свирят тази вечер бяха на ясно, че революцията се пренася на по-официална платформа. С такова съзнание бе подходил и мениджмънта на клуба, защото толкова сериозни охранителни мерки, поне аз, не бях виждал в тази локация. Тежки, стадионни ограждения пазеха както сцената, така и озвучетелния пулт. Внушението за разрушителната сила на някаква музикална култура, бе докарала за събитието сериозен брой охранителни единици. Въпреки това, концертът започна нормално, като само бара го отличаваше от куклен театър в бомбено убежище…

The Casualties

The Casualties

РАЗВРАТ И ПОКВАРА са група, която може да бъде гледана по много ъндърграунд мероприятия и неформални сбирки. Да ги видя сред мощното озвучаване на клуба, както и зад тежки ограждения е достатъчно екзотични преживяване. Но дори минималната грижа на грамотен озвучител върху тях, отваря звука им в изцяло положителен аспект.

Разврат и поквара

Разврат и поквара

След 20:30 ч. имаме възможност да гледаме РАЗВРАТ И ПОКВАРА в класическият им формат – като квартет. Енергичните им Punk парчета се коват едно след друго. Стилистиката на групата се доближава в най-голяма степен до това, което хедлайнерите обявяват за свое верую. Грижата на тон-режисьора посланията им, които са български език, да стигат по-ясно до публиката кара основната им вокалистка, както и активните на бековете музиканти, да се пазят, до известна степен, от микрофоните. Яростното крещене на изпърдяла техника – тяхната истинска среда на изпълнение, не е подходящо при такъв звук. Но въпреки това, имаме удоволствието да наблюдаваме идейните послания, поднесени от едно момиче, гримирано единствено с гнева си! Агресивните парчета носят и своя мелодична линия, като бързата ритмика преобладава. И ако за някого това е било някакво дървено пънкарско представление, за ценителите това беше висшата форма на изказност, поставяща огледало на реалността пред лицето на едно фалшиво общество. Четиредесетминутното ограничение не пречи столичните пънкари да кажат това, което искат на публиката си.

Разврат и поквара

Разврат и поквара

Сетлист РАЗВРАТ И ПОКВАРА:

01. Интро
02. Всичко се променя
03. Очакване
04. Плувам
05. Това е тя
06. Задънената улица
07. Цената е висока
08. Надолу с главата
09. Сянка
10. Трън в очите
11. Кръстопът
12. Моята кауза
13. Система/Симулация
14. Нашият рай
15. Не е за мен
16. Разврат и поквара

Подготовката на A-MORAL върви твърде отегчително за вокалиста им и той забива самостоятелно един зверски емоционален кавър на реге пирона на ОТРОВА/ВАВИЛОН – „Господин депутат, защо си толкова дебел?“. След горещата реклама на Варна, бандата успява да влезе в сета си към 21:20 ч. Крилото на енергичният Punk/Hardcore бива скършено веднага след първо парче, заради технически проблем. В паузата поемаме още един вокален кавър на някакво парче, където са намесени Ленин и пушенето… Това подготвя почвата за социално-битовия леко неангажиран стил на повече пънкарските, отколкото кораджийски послания на варненци.

A-Moral

A-Moral

Самата група изглежда като случаен сбор от Metal/Core фен, жизнерадостем потребител на алкохоли от разнороден произход, упадачен интелектуалец и ентусиазиран грънджар. По същият начин се колебаят и стиловете в различните им песни, като подредбата им, очевидно флуктоира. „Ограбиха ни“ ни представя философията на пролетария от ниско ниво и се радее с посланието на Слави от парчето „Нема такава държава“. След хита на A-MORAL, Иво (v.) се готви да ни изостави, но колегите му го връщат към изпълнението. Както и на други концерти, той обича да ползва два микрофона на сцена. Когато публиката ги вика на бис, той започва с цитат на Тодор Колев от филма „Опасен чар“. Когато след 40 минути колегите му подготвят сцената за следващият изпълнител, Ивайло Петров си допява няколко песни, които очевидно са го развълнували като послания, приобщавайки широк кръг от явления към знаменателя на Punk/Core движението…

A-Moral

A-Moral

Сетлист A-MORAL*:

01. Господин депутат, защо си толкова дебел? (кавър на ОТРОВА/ВАВИЛОН)
02. Власт
03. ??? за Ленин и пушенето… (кавър…)
04. Кучето на Павлов
05. Член 18
06. Отново и отново
07. Съвест
08. 2 000 000 дни
09. Ограбиха ни
10. Орехов прът
11. Съдба

Бис:

12. До кога?
13. Вокална китка от слогани на радиофонични пънкарии…

Piranha

Piranha

В 22:15 ч. тежката артилерия на Hardcore сцената ни – PIRANHA, излизат зад огражденията. Групата е известна с дълбоката вяра в посланията, които отправя. Ние феноветe бавно натрупваме знание за житейските ситуации, провокирали създаването им. Това представление внушава смисленост, която надхвърля сцената, музиката и отделните впечатления.

– Нали знаете, че ние сме Skate-Ccore Punk Rock банда от София сити? Как сте НДКааааааааааа? – Заедно със сериозната част, шегите между песните не спират да ни засипват.

Piranha

Piranha

Енергичните Hardcore парчета нямат претенцията да са нещо повече от представителни за стила и провокират купона сред присъстващите на шоуто. За парчето – рожба на съвместното турне с COPROSTASIS, партиите на Дон Коце са поети от … съпругата на SDB (v.)! И докато чисто музикално PIRANHA не достигат уникалност, историите, които разказват са достойни за книга! Както се казва, останалото трябва да се види!

Piranha

Piranha

Сетлист PIRANHA:

01. Rental Cop
02. Bear Beer
03. Wild Bunch
04. Forget About Your Bicycle
05. El Toro Loco
06. Sid
07. Dirty Sanchez
08. Dumbster
09. Local Bums
10. Wood Pushers
11. Wasted Till I Die
12. Deathmatch Tour
13. Fuck You And Goodbye

Пространствата пред сцената започнаха бързо да губат обем. Подготовката за кулминацията на вечерта придоби груби очертания и дори на бара, човек трябваше да влага сериозна протекция на съдосъдържанието си! В 23: 20 ч. THE CASUALTIES небрежно се закичиха с инструментите си. Вокалистът им Jorge Herrera се закичи с кен българска бира, щедро разлята за вътрешна и външна употреба.

The Casualties

The Casualties

Философията и вдъхновението на THE CASUALTIES е да следват истинската Street Punk вълна в лицето на групи като THE EXPLOITED и GBH. Верую, в което много хора бихме се клели. Но подобно на Black Metal-а, когато един стил прескочи Атлантика, неизбежно се видоизменя.

The Casualties

The Casualties

Бандата стартира с много енергичен и агресивен Punk. Но още в началото на сета правеше впечатление хармонизираните мелодични беквокали. Характерната мелодичност на американската пънк вълна надигаше мощ и в композиционен план. Herrera обяви мексиканските корени на някои от музикантите в THE CASUALTIES и в сета някои песни бяха изпълнени на испански език. Бруталния punk бе добре смесен с по-алтернативни пънк форми. Натрапчивите призиви от припевите зовяха за солидарност в обществото и всяване на хаос в системата – все класическа тематика, върху която нюйоркчани имат разработени силни послания. Преди „Resistance“ Rick Lopez (b.) призова феновете да смачкат охраната и да прескочат огражденията! Въпреки буйния мош-пит, публиката не предприе сериозни действия по изпълнение на призива, но някои от хората с жълти жилетки видимо се поизнервиха. До конфронтация не се стигна, което пък изнерви Lopez

The Casualties

The Casualties

Структурата на парчетата от брутално начало, мелодичен преход и многократно повторен призив, бе доминираща и от един момент нататък песните добиха леко обезличаване по отношение една на друга. Въпреки това, заклетите фенове твърдо пееха с THE CASUALTIES. Рядко имаше кратки сола. Концертът сякаш намери себе си и потече гладко в руслото на пънкарията. Погото не успя да огъне сериозните ограждения, но това не бе и целта му. Към по-задната част на залата имаше място на кефещи се фенове да танцуват извън битката пред групата. Бандата не се прибра за бис, а направо изпълни песента, която следва при подобни случаи на другите им концерти. Този път поканата да се качим при тях на сцената бе осъществена.

The Casualties

The Casualties

Малко след като отмина 00:15 ч., щастливи хора скачаха под прожекторите. Доста време след това възгласите за още не заглъхваха из цялото помещение. THE CASUALTIES, обаче, бяха приключили със свиренето за тази нощ…

Сетлист THE CASUALTIES*:

01. Chaos Sound
02. Tomorrow Belongs to Us
03. Soldado
04. Chaos Punx
05. Punk Rock Love
06. Brothers and Sisters
07. Clase Criminal
08. Media Control
09. Made in N.Y.C.
10. Unemployed
11. Resistance
12. Punx and Skins
13. R.A.M.O.N.E.S. (Motorhead cover)
14. Get Off My Back
15. Running Through the Night
16. Ugly Bastards
17. System Failed Us… Again
18. Riot
19. On City Streets
20. Police Brutality
21. We Are All We Have

* Отбелязаните сетлистове не претендират за 100% прецизност.

Rock Thrashler


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 184 other followers

ATHEIST, CADAVER, SVART CROWN и FROM HELL в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 571 274 hits
%d блогъра харесват това: