The Other Side

Начало » Интервюта » ANTIMATTER: Смъртта, лудостта, другата страна на реалността

ANTIMATTER: Смъртта, лудостта, другата страна на реалността

Категории

Архив


Здравей! Представете членовете на групата отвътре…

Привет, добре, ANTIMATTER съм аз самият, като от време на време отварям вратата за сесийни музиканти в студиото и на сцената. Когато дойдем в България, аз ще свиря с акомпанимента на повечето студийни сесийни музиканти от последния албум „The Judas Table“, които са на турне с групата.

Какви са новините около ANTIMATTER?

На 23 септември ANTIMATTER издава два нови сингъла, „Welcome To The Macine“ и „Too Late“ чрез моя собствен звукозаписен лейбъл Music In Stone. „Welcome To The Macine“ е Progressive Darkwave версия на класиката на PINK FLOYD от 1975 г. и е любима песен на феновете, за първи път я представихме миналата година и от тогава постоянно присъства на нашите концерти. Отделно от това аз работя по дебютното ни DVD, озаглавено „Live Between The Earth And Clouds“, което се очаква да излезе в началото на 2017 г. И турнета, много турнета.

Разкажи повече за вашето последно издание „The Judas Table“…

„The Judas Table“ е шестият албум на ANTIMATTER и моят седми, ако се брои „Under The Same Sky“ на SLEEPING PULSE. „The Judas Table“ е последната ми работа и все още съм доста свързан с нея. Много съм щастлив с различните музикални цветове които той показва. Използвах съвсем различен състав за този албум в сравнение с предходното издание „Fear Of A Unique Identity“, решил съм да използвам различен състав и за следващия албум.

Mick Moss - Antimatter

Mick Moss – Antimatter

Къде и кога бе записан?

Записахме барабаните в престижното ливърпулско студио Parr Street Studios, със саунд инженера Jon Withnall (COLDPLAY, Rhianna). Останалата работа бе извършена в моето собствено Wyresdale Studios. Предпочитам да работя в мое собствено пространство, където мога да правя нещата по начин, който аз искам, без да гледам часовника.

Разкажи повече текстовете в него? Концепция? Кой е техният автор?

Аз пиша и аранжирам цялата музика и текстове за ANTIMATTER през последните десет години. Текстовете за последния албум разглеждат моите мисли за предателството, за движещата сила, която кара един човек да забие нож в гърба на приятеля си. Стигнах до извода, че е пълно с егоистични хора.

Да се върнем в миналото: ANTIMATTER – каква е историята на това име?

В оригинал ANTIMATTER бяхме аз и Duncan Patterson. Да се върнем към 1999-2000 г., когато търсехме име, аз стигнах до ABSOLUTION (преди MUSE да издадат албум със същото име) като изкупление, текуща част от моите текстове. Междувременно Duncan беше получил флаер за клубна нощ, която беше озаглавена „Antimatter“ който харесахме и ни хареса как звучи. Останалото е, както се казва, история. За мен то представлява смъртта, лудостта, другата страна на реалността.

Как определяш музикалния си стил?

За мен това е много трудно. Като текстове се опитвам да начертая нещата, за които хората намират трудно да се говори. Като музика, не знам, аз рисувам повлиян от много неща. Цялата музика, която някога съм слушал и обичал. Цялата музика, която обичам да слушам.

Щастлив ли си с вашия лейбъл Prophecy Productions?

Разбира се, те подхранват ANTIMATTER от най-ранните дни. Тяхната вяра ми позволява да продължа развитието.

Спомена за концерти и турнета… Нещо по-конкретно?

Аз постоянно съм на път, това е моята същност – да съм на турне, имам постоянна нужда да свиря на живо. През следващите седмици ще посетя Белгия, Германия, Швейцария, Холандия. През следващите месеци ще бъда много зает, което е добро време за мен. Когато се местя от място на място съм духовно здрав.

Имате ли планове да направите видео?

DVD-то „Live Between The Earth and Clouds“ ще бъде следващото ни издание. Отделно от това, вашите читатели могат да гледат нашето прекрасно промо към песента „Stillborn Empires“ от последния ни албум. То е направено от Tomfoolery Pictures тук, в Ливърпул. Харесвам начина, по който е направено. Гледайте го в Youtube 🙂

Свирил си тук през 2009 г., какво си спомняш от България?

Трудно ще си спомня нещо, бях пиян през цялото време. В момента не консумирам алкохол в такива количества, надявам се да си тръгна от България с много прекрасни спомени този път. Допреди пет години пиех преди концертите но се усетих, че това е неуважително към феновете които са отделили своето време и пари за да дойдат и да ни гледат. Мислих си, че текилата, уискито и каквото там пиех ми разширяват границата, когато на трезво преслушвах записите, виждах, че това ограничава способностите ми и ме превръща в пиян идиот.

Приготвил ли си нещо специално за предстоящото шоу в София?

Всъщност, ние още не сме подготвили репертоара и песните, които ще свирим, ще прекараме цяла седмица в репетиции преди да дойдем. След това ще свирим старите песни на ANTIMATTER, които не сме свирили дълго време на концерти Надявам се че една или две от тях ще ги направим специално за вас.

Какво ти е мнението за съвременната екстремна метъл сцена?

Не слушам екстремен метъл. Най-екстремното, което съм слушал беше DEICIDE през 1990 г., когато бях в сцената. Сега ако слушам метъл или нещо в тази област, то това са обичани банди от извора, които съм слушал, все още ме грабват OBITUARY, IRON MAIDEN, SLAYER, но не слушам новите и модерните банди от този жанр.

Какви са плановете ти за бъдещето?

Да продължа да работя до дена на смъртния си одър, който се надявам, ще е много, много далече във времето…

Забравих ли да те питам нещо?

Забрави да ме питаш за моята вечеря. Да, благодаря ти, имам добре опечен стек. Не очаквай да отида с теб в леглото, не го правя от първата среща (тоя па, шегаджия – бел. ред.)

Последни думи? Твоето послание до читателите на The Other Side…

Разпознайте нарцисите, киселяците, разрушаващите хора и стойте далече от тях. Междувременно следете какво прави ANTIMATTER на www.antimatteronline.com и www.facebook.com/antimatteronline

Интервюто с Mick Moss взе Mrazek

Antimatter live in Sofia


2 коментара

  1. […] Източник: ANTIMATTER: Смъртта, лудостта, другата страна на реалността […]

    Харесвам

  2. […] себе си и съмнение в собственото съществувание (вижте интервюто, взето от Mick преди второто му идване у нас през 2016 г.). […]

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Статистика

  • 424 612 hits
%d блогъра харесват това: