The Other Side

Начало » Новини » Медии » “The Crimson Idol” на W.A.S.P. в “Картини от една изложба”

“The Crimson Idol” на W.A.S.P. в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


„Внимавай какво ще си пожелаеш, защото може да се сбъдне, – смъртта те дебне зад маската на Краля на Милостта“

С тези пророчески думи на гадателка започва бляскавата кариера на Jonathon Aaron Steel, лиричният герой от албума “The Crimson Idol(„Пурпурният идол“) на калифорнийската група W.A.S.P.

„Всъщност основната тема в този албум е за любовта,“ – споделя в интервю Blackie Lawlwss, лидер на бандата, автор на текста и музиката – „за любовта, която липсва на децата от страна на родителите им“.

W.A.S.P. - The Crimson Idol

W.A.S.P. – The Crimson Idol

…Jonathon от малък долавя тази липса, тя е причината на 15 години да напусне дома си след смъртта на брат си Michael. Открадва пурпурна китара от витрината на магазин и две години свири като уличен музикант, опитвайки се да събере пари за да издаде албум. Намира своя Мефистофел в лицето на „акулата“ на шоу бизнеса „Chainsaw“ Charlie, благодарение на когото става рок звезда, но парите и славата не го правят щастлив – така и не среща любовта на родителите си…

Blackie Lawlwss, който влага доста автобиографични елементи в повествованието и се превъплъщава в 10 персонажи, признава, че е бил силно повлиян от Pete Townshend, когото нарича свой наставник. Blackie продължава с разказа си за “The Crimson Idol”:

„Това е доста завързана история. Има десет песни, всяка от които съдържа някакъв евфемизъм. Нищо в албума не е такова, каквото изглежда на пръв поглед, всичко е символ на нещо определено. Може да приемете историята като сатира, в която всеки персонаж носи своята житейска правда. Ако сте на 18 години, вие вероятно ще намерите нещо свое. Но ако се върнете към албума след 5 или 10 години, може да откриете друга история. Не исках да правя музика за „бързо хранене“, искаше ми се историята да има свой живот и след време“.

Албума “The Crimson Idol” („Пурпурният идол“) ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 19 декември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: