The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Funkallero” на A VASIL SPASSOV PROJECT в “Картини от една изложба”

“Funkallero” на A VASIL SPASSOV PROJECT в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Когато в края на август 1971 година пианистът Bill Evans издава плочата „The Bill Evans Album“, отличена с две награди “Grammy”, едва ли е предполагал по какви пътеки ще срещне последователи. В този албум той за първи път записва с Fender Rhodes piano и през следващите години често изпълнява пиесата „Funkallero” от него с различни формации, сред които със саксофонистите Zoot Sims и Stan Getz.

Под силното въздействие на тази композиция през 2013 година пианистът Васил Спасов привлича няколко известни музиканти, за да реализира своя проект “Funkallero”: Димитър Льолев (алт саксофон), Мирослав Иванов (китара), Васил Спасов (пиано), Радослав Славчев (бас китара) и Георги Марков (ударни).

A Vasil Spassov Project - Funkallero

A Vasil Spassov Project – Funkallero

„С точно тези хора ни събра желанието да създаваме музика. Лаская се от мисълта, че именно любовта ни към музиката е онази енергия, довела до издаването на албума. С голяма радост се събираме, репетираме, а концертите ни се превръщат в нещо специално. Енергията, която си предаваме, бързо намира резонанс в публиката. Това е още едно от нещата, които за нас са много, много важни“ – казва Васил Спасов.

Дебютния си албум “Funkallero” издават, след като е съзрявал в продължение на две години – и на репетиции, и на участия на живо.

„Искахме всеки уникален миг от нашето ежедневие да влезе в музиката ни. Вече бях написал пиесите, но на репетиции и на концерти винаги се случва някой да подхване нещо свое, което после се превръща във „фолклор“ на групата – продължава Васил. – Всеки от нас носи собствения си „глас“ и албумът стана наистина специален.“

Албума “Funkallero” ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 14 ноември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: