The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Картини от една изложба” представя албума “Oionos” на FORESHADOWING

“Картини от една изложба” представя албума “Oionos” на FORESHADOWING

Telegram канал на The Other Side

Sea Of Black Festival 2021

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Последни публикации

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


“Sing the sorrow, enjoy the end” (възпей скръбта, възрадвай се на края) е мотото на италианската Gothic Doom Metal група FORESHADOWING. То е предложено от Grace Khold (DOPE STARS INC.) и добре отразява общия характер на звучене на тяхната музика. В този контекст е и вторият им студиен албум “Oionos” или „Поличба“, повлиян от такива заглавия като „The Great Annihilator“ на SWANS и „Enemy of the Sun“ на NEUROSIS.

Foreshadowing - Oionos

Foreshadowing – Oionos

Основните теми на песните са посветени на смъртта, самотата, скръбта, омразата, загубата на вяра и на любимите същества на фона на пустиня, в която се е превърнала Земята.
Ето какво разкрива за идеите в “Oionos” пианистът Francesco Sosto:

„Това е концептуален албум, в който, подобно на дебютния ни албум “Days of Nothing”, централната тема е възможният апокалипсис. Но ако в първия става дума за апокалипсис в библейския смисъл, то в „Поличба“ го представяме като дело на човека, разрушил света около и в себе си. Сценарият ни показва света след апокалипсиса и главни персонажи са оцелелите, но това не са хора, а обекти, чиито тела са неподвижни, студени и голи. Те често си спомнят миналото и не виждат бъдеще.

Ние виждаме как светът ни стремглаво се приближава към точката на насищане, след която настава експлозия. Ние си представяме апокалипсиса като изтриване на всички записи, на всичко направено и започване от нула. Но дори и това да се случи, то няма да промени нищо. Ние винаги ще правим все същите грешки и ще воюваме един с друг. Тъжно е, но това е положението. Можем просто да обозначим апокалипсиса като взрив на атомни бомби, или други оръжия, като си спомняме историята от времето на Студената война преди и и сега,  бомбите върху Хирошима и Нагазаки за да придадем визуална характеристика на образите в албума.  

Ние слушаме широк диапазон музикални стилове и жанрове: Indie, Ambient, Neo Folk, григориански песнопения и дори класическа музика  и във всеки един от тях ние възприемаме мрачния елемент и го включваме в нашата музика. Така постигаме намерението си това да е мрачна, агресивна и апокалиптична музикална картина. Черпим също така вдъхновение от филми и книги, но нашите стихове са базирани на факти  и събития от действителността, а някои имат автобиографичен характер, например “Outsiders”(„Аутсайдери“), в която описваме пет години от нашия съвместен живот като FORESHADOWING.“ 

Албума “Oionos” или „Поличба“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на  програма “Хоризонт” на БНР в събота, 7 февруари, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Трибют на Metallica от Hammerhead

Концерт на Katatonia в Пловдив на 17 септември

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 186 other followers

Devin Townsend Live in Sofia 2022

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 585 019 hits
%d блогъра харесват това: