The Other Side

Начало » Българска сцена » Четирите природни стихии – огън, вода, въздух и земя, встъпват в Doom Metal съюз на 27 юни в Mixtape 5

Четирите природни стихии – огън, вода, въздух и земя, встъпват в Doom Metal съюз на 27 юни в Mixtape 5

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

HAMMERHEAD (BG) с концерт в памет на Cliff Burton на 27 септември

SÓLSTAFIR са специални гости на концерта на APOCALYPTICA в Пловдив, шоуто се мести на 3 септември

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Неочаквано за мнозина, 2014 година се оказа една от най-наситените откъм събития година за Doom метъла в България. В живота обаче няма нищо случайно – всичко се гради с пълна отдаденост и много труд от страна на музиканти, организатори, медии и последователи. След отличната музикално зима и най-вече богатата на почти непознати досега емоции пролет, жегите и летаргията заплашват да разконцентрират събраната енергия и да превърнат всичко в изплъзващ се мираж. Какъв по-добър момент да докажем че в подема на българския ъндърграунд няма нищо случайно, от началото на изпепеляващото лято.

Своеобразно Doom Metal преброяване, където фенове и четири от най-активните в последно време банди в тази сцена ще изпратят подобаващо този знаменателен период и ще покажат кои са истинските бойци на арената.

news_The Gathering of the Elements FB

Първичният огън, който UPYR запалиха в края на 2012 г., вече не е просто блещукаща светлинка в подземията на българския ъндърграунд. Мнозина грабнаха факли и възпламениха с нови сили пречистващата му мощ. Пред портите на замъка на посредствеността и тиранията, факлите се превърнаха в море от светлина, което има потенциала да изпепели всичко наоколо.

Дълбините на океана от традиционен дуум на OBSIDIAN SEA вече засмукаха в своя вакуум мнозина. Едва ли обаче някой се съмнява в епичността на цунамито, което ще залее българската сцена с излизането на дългоочаквания им нов албум. Възможността да чуете нов техен материал за последен път това лято ще имате на “The Gathering of the Elements”.

TRYSTH се носят по свое собствено въздушно течение, образуват красиви мечтателни небесни пейзажи и предизвикват невиждани гръмотевични бури по нашите земи. Хаотични и могъщи, тримата съзаклятници ще ви потопят отново в постоянно развиващото се сценично изпълнение като елемента на въздуха.

Родени в калта, затънали в нея в хода на целия си живот, всички ние сме обречени да се размием в безпощадната й миазма. Самобитните инструменталисти MUDDY, макар и стилово да са встрани от дуум сцената, изградиха свое собствено мръснишко слъдж звучене, което е на път да се превърне в култ. Елементът на земята тежи на мястото си.

“The Gathering of the Elements” ще се състои на 27 юни 2014 г. (петък) в club *MIXTAPE 5* B-Side (НДК подлез „Галерия“), началото е от 20:00 ч., входът е 10 лева.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Концерт на Акцент

Концерт на Mgla в София

Metal Force HMC обяви четири екстремни концерта тази есен в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 195 other followers

Концерт на Primordial в София

Opeth live at Ancient Theatre Plovdiv 2022

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

  • 638 655 hits
%d блогъра харесват това: