The Other Side

Начало » Българска сцена » HOBBS’ ANGEL OF DEATH: Неуморните коне разстрелват! (Личният ангел на смъртта на Пешо Хоббсов кацна на осмата планета)

HOBBS’ ANGEL OF DEATH: Неуморните коне разстрелват! (Личният ангел на смъртта на Пешо Хоббсов кацна на осмата планета)

Telegram канал на The Other Side

EUFOBIA, DECEPTION и MAGNETIC в „Метъл Фабрика“ на 18 септември

Категории

Архив


Hobbs' Angel Of Death

Hobbs’ Angel Of Death

В сумрака зад немската гимназия отново се събират тъмни съмнителни типове от доста рано… Те подкрепят търпението си от околните магазини… Солидаризирам се за 500 ml. време с тях, за да се видя с хора, с които сме търкаляли касетки на тазвечершния хедлайнер още преди години, но и бързам да хлътна в клуба.

MASS CREMATION ще се представят за пръв път пред софийска публика. В 21:20 ч., класическото трио, тип – Sodom, разтриса въздуха. Blackened thrash metal-а им освен приликите с ранния Sodom, взаимства от black/death сцената и гарнира с усложнена, ритмика. Агресивно пеене, агресивна, пълнеща китара и бас без ефекти е формулата, в която композират парчетата си. Опита за общуване с феновете, изглежда бе малко прибързан и публиката все още е възприела позата на изпитна комисия. Забележителното е, че пред самата сцена подкрепата си демонстрира самия Peter Hobbs, който след първите няколко песни призовава всички да се изтеглят напред!

Mass Cremation

Mass Cremation

Забелязва се някаква постоянна структура в парчетата на варненци: Здравия  thrash риф се редува с бързи black/death пасажи и почти всичките им песни имат и по-бавна част. Под рифовете често се подлага неравноделна (не искам да кажа „фолклорна“, защото не отива на стила им, но от там е взаимствана) ритмика. Агресивното пеене рядко посяга към повече от два тона. В така прецизираните си парчета MASS CREMATION не успяват да демонстрират уверено свирене и публиката отново се „отлива“ по-назад. Въпреки, че това не пречи да съберат нови фенове, момчетата също леко се сковават на сцената. Все пак успяхме да демонстрираме симпатиите си към групата, която се оттегли в 21:55 ч.

Axecutor

Axecutor

Емблемата на организаторите на концерта от Metal Force HMC – група AXECUTOR, поемат щафетата в 22:10 ч. Характерният преследван от тях blackened thrash metal стил, с който вече сме свикнали е поднесен доста стегнато. Макар все още да не могат да разгърнат двойната китарна атака, рифовете им днес са доста изчистени. Venom-ския подход е преодолян и групата се заковава в класическа thrash metal визия и свирене. Тичането по организацията се е отразило добре на Blasphemer Panzer и чуваме вокалите му така, както звучат в студийните им записи. Факт, който навреме бива „преодолян“ в името на drink’n’ metal-а, експресията на ранните им парчета, хита „Bier und Wurst“ и, естествено, кавъра на Gehennah „Piss Off, I’m Drinking“! Активното концертиране е повлияло на израстването на квинтета и към края на  40 минутния им сет лудницата е пълна.

Axecutor

Axecutor

Приятна изненада за публиката бе новия брой № 4 на безплатното (за България) култово издание Терозин, към което, благодарение на издателя – Медаров, бяха предоставени ограничен брой касети от демото на американските death-аджии Rude. Сцената в клуб 8-th Ball преживя най-мащабното си преоборудване, което съм виждал на нея. В самия клуб вече имаше повече от 100 човека, сред които: варненската агитка, гръцки фенове и дори гости от Калифорния 😉

В 23:30 ч., интродукция ни подготви за основното „ястие“. Ранното скандиране показа, че подготовка не ни бе нужна!

Hobbs' Angel Of Death

Hobbs’ Angel Of Death

Както мнозина би трябвало да се досещат, Peter Hobbs е посветил групата си на поклонението на Slayer. Това превръща изначално соловия му проект, в един от най-ранните thrash групи в Австралия. А музиката му далеч надхвърля поклонението и се превръща в авторски изблик със свое лице.

След като колегите на Hobbs, чиито имена не бих рискувал да обява, забиват встъпителните рифове, предводителят им излиза на сцената. Онова младежко увлечение по сатанизма на ранните thrash групи лъха от визията на ветерана. Обърнатите кръстове, метъл имиджа, лакираните в черно нокти и тежките железа не са сценично облекло! Peter пристигна в този вид, куфя пред сцената така и бе в този вид цялата нощ след концерта! Голям обърнат кръст бе закрепен и на микрофона му. Би било тъпо да кажа, че четиримата музиканти са виртуози, но прави силно впечатление, когато някой знае какво прави на сцената. Макар в музиката им да няма претенция, лекотата при забиването на рифовете бе впечатляваща.

Peter Hobbs Satan

Peter Hobbs Satan

Започвайки с ново парче, след това групата заби добре познатите ни класики от двата си албума (’88 & ‘95). Намирайки студийните им записи за малко еднообразни, бях поразен какво многообразие от парчета и звучене могат да предложат днес HOBBS’ ANGEL OF DEATH. По-бързи, по-бавни, с по-трашърски риф и с по-радикално звучене, групата докосна пълноценно всяко метално къстче от душите ни. Мош-пита и стейдж-дайвинга демонстрираха настроението на феновете. В горещата обстановка реквизитното обърнато разпятие получи щети. Видимо смутен от това, фронтмена отбеляза, че това се случва за първи път!!! Но енергията от сцената не секна.

Hobbs' Angel Of Death

Hobbs’ Angel Of Death

Без да са голямо име (в комерсиален аспект), австралийците и лично Peter Hobbs ни показаха как ветераните могат да запазят вярата, идеалите и музиката си през годините! Ако потърсите информация за групата и попаднете на снимки, знайте, че точно така изглеждат на живо пичовете. Един ранен thrash metal звучеше толкова свежо пред очите ни. Мощно и масово скандиране върна групата за предвидения бис. Всички заедно, смело изцедихме последни сили, когато малко преди 01:00 ч. отшумяха последните звуци на концерта.

Един свободен ден от турнето им, преди концерта в Букурещ, позволи на HOBBS’ ANGEL OF DEATH да ни радват с присъствието си цялата нощ в бар Black Lodge. Поклон!

Rock Thrashler

23.12.2013 г.
Клуб 8-th Ball, София


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 171 other followers

ATHEIST, CADAVER, SVART CROWN и FROM HELL в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Статистика

  • 535 022 hits
%d блогъра харесват това: