The Other Side

Начало » Интервюта » Премахването на татуировки е безболезнено, но отнема от няколко месеца до една-две години

Премахването на татуировки е безболезнено, но отнема от няколко месеца до една-две години

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Едва ли има почитател на рок и метъл музиката, който да е безразличен към татуировките. Или е запален почитател, който не пропуска възможност да си направи графика на тялото, или обича да заглежда татуировките да мадамите, или посещава тату-фестовете заради музикалната програма, или всичко това накуп. Определено тази субкултура навлезе не само у нас. Преди десетилетия витаеше схващането, че татуировката се слага за цял живот. Но ето че, с напредването на технологиите това вече не е така, вече са разработени редица методи, които вече се предлагат и в България. Представям ви интервю с Петя Холевич, която се занимава с отстраняване на татуировки и поставяне на перманентен грим.

Петя Димитрова ХолевичЗдравей, Петя! Представи се накратко на читателите на The Other Side…

Здравей Мразек! Аз съм на 35 години от град Варна. Занимавам се с премахване на татуировки от април 2009 г. Работя към „Про Дерма“. Една от големите ми страсти е рок музиката, почитател съм от 13 годишна.

Едно от нещата, с които се занимаваш, е  премахването на татуировки. Защо един човек би пожелал да си отстрани татуировката?

Основните причини са най-вече, че не я харесват или им е омръзнала. Друга причина да я махне е свързана с нова работа в която не е позволено наличието на татус.

Спомена, че това е сравнително нова технология. Разкажи за нея.

Технологията е разработена през 1990 г. от д-р Wade Cheng. Той е почетен биохимик, който има богат опит с дисциплини като: химия, фармакология, биология, биохимия. Преди тази позиция Уейд е старши химик изследвания в Biorad Laboratories и Smith Kline Beechman Corporation. Той притежава MSIN по аналитична химия и неорганична химия от университета в Сан Франциско и докторска степен по биохимия от университета на Калифорния, Дейвис.

Какъв период от време изискват тези процедури?

Периодът е дълъг от 2-3 месеца до 1-2 години. Всяка следваща процедура не може да бъде извършена по-рано от 1 месец от предходната.

Болезнено ли е?

Премахването на татуировки е същото както и правенето им, не е много болезнено. В случай на дискомфорт използвам упойка, която е разработена специално за Rejuvi.

Какви типове багрила се премахват най-успешно с тази технология?

Премахват се на 100% всички видове и цветове багрила.

Ако някой реши да си направи корекция на татуировка, която има, този метод позволява ли частичното й премахване и после татуиране отново?

Да. Мога да махна определена част от татуировката и после след като се възстанови кожата за около 6-7 месеца може да се направи нова. Може и перманентен грим също да бъде премахнат и след определения период за възстановяване и на кожата да се направи нов.

Освен с премахване на татуировки, Петя се занимава и с поставянето на перманентен грим

Освен с премахване на татуировки, Петя се занимава и с поставянето на перманентен грим

А какво е положението с татуировки тип “затворнически”?

Те са най-лесни за премахване, защото са работени не с машинка и на по-горен слой от кожата. Пигментите са обикновенни и Rejuvi лесно се свързва с тях и ги премахва.

С теб обсъдихме и премахването на татуси чрез лазер – какви са недостатъците на този метод в сравнение с този, който ти практикуваш?

Недостатъците на лазера е, че остават значителни белези след употребата му. Лазерът премахва следните цветове пигменти: черен, кафяв, сив и тъмно син. Но не заличава: зелен, червен, жълт, бял и светло син пигмент. Не може да се разчита на 100% премахване с лазер за разлика от Rejuvi.

Каква е ситуацията в България по сравнение със света, че и даже с околните страни, по отношението на процедурите за премахване на татуировки?

Като се вземе предвид ситуацията в България, не е много обнадеждаваща. Хората в България не са осведомени за този метод на премахване на татуировки. И когато намерят нашият сайт Pro Derma се обнадеждават, че най-после са намерили специалист, който може да им реши проблема. В другите държави като: Румъния, Сащ, Дубай и др. успешно се работи с Rejuvi от поне 9-10 г.

Сертификат за премахване на татуировки

Ако някой реши да си премахне татуировка или да получи консултация, къде трябва да се обърне?

Може да се обърне директно към мен. Това са моите контакти за връзка: GSM: 0899186687; 0884116816; e-mail: poisona666@abv.bg. Консултациите се провеждат лично от мен.

Кой сезон е най-подходящ за извършване на подобна процедура?

Препоръчвам всеки друг сезон освен лятото, защото когато се правят процедурите не трябва мястото да бъде излагано на слънце и не трябва да се мокри до 10 дни.

Не на последно място, каква е стойността на една такава услуга?

Изчислява се на кв. см. Цената е 30 лева на кв. см. за първа процедура. Като всяка следваща процедура цената пада на долу в зависимост от това колко се е премахнал. За татуировки се правят от 6 до 9 процедури, а за перманентен грим 3-4. Ако татуса е прекалено голям има отстъпки в цената.

Когато човек си прави татуировка, какво трябва да има в предвид, ако ще я маха след това?

По-добре да обмисли обстойно своя модел и да е сигурен, че иска точно това, за да не се налага премахване. Рокаджии, мислете преди да си направите татус и когато сте на 100% сигурни, че искате определения тогава го правете!

Кажи нещо в заключение…

Слушайте хубавата вечна рок музика. Четете The Oder Side и рубриките на Мразек и мислете преди да направите нещо!

 

Благодаря ти, Петя, за това интервю! Успех!

Въпросите зададе: Mrazek

Премахване на татуировки и поставяне на перманентен грим


7 коментара

  1. Nikkkkkk каза:

    БРАВО! :)))

    Харесвам

  2. […] Още по темата: Премахването на татуировки е безболезнено, но отнема о… […]

    Харесвам

  3. […] Още по темата: Премахването на татуировки е безболезнено, но отнема о… […]

    Харесвам

  4. Владимира каза:

    Същата Петя, на която платих 350лв за процедура, от която НЯМАШЕ НИКАКЪВ ЕФЕКТ, която си призна, че е използвала препарат с изтекъл срок на годност, която се скри и не ми върна парите !!!!!!

    Харесвам

    • Веселинка каза:

      Във Варна има един човек който прави много добър cover-up на всички видове татуировки. Той казва Рем Андриевский. Препоръчвам!

      Харесвам

  5. Rock Thrashler каза:

    Тази паразитна статия, която се помпа изкустввено с читаемост, е адски дразнеща и аз апелирам за премахването й от сайта! Тя уронва престижа на медията.

    Харесвам

    • bitango каза:

      Така да подрежеш просветителския порив на жадния редактор 😀

      Имах желание да има такава рубрика, посветена на татуировките, но явно от тази общност нямат особен интерес да подават материал.

      Колкото до читаемостта, за седем години това е най-четената публикация, над 9000 прочитания. Сега полека този показател спада спрямо музикалните публикации. Аз го приемам като експеримент, репер един вид. Надявам се, да ни четат повече заради музиката.

      Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 692 272 hits