The Other Side

Начало » Концертни репортажи » Септември ще бъде април! (Репортаж от Thrashing Mania XIII)

Септември ще бъде април! (Репортаж от Thrashing Mania XIII)

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Взимайки предвид посещаемостта на концертите в последно време, тринадесетата „Thrashing Mania“ се приюти в рок бар „Fans“. Въпреки, че значимостта на събитието може да се оцени като по-голяма, уютната сцена на тази локация бе напълно достатъчна за да се получи приятен, здрав концерт и да побере феновете! Участващия в групата на Blaze Baley басист – Matt Lehmann бе вдъхновен достатъчно от успешния български формат, за да представи своята и още една италиански Thrash банди пред нашата публика.

Влизайки в клуба, Даро (няма да ви обяснявам кой е…) ми гръмва един печат с дата: 06.04.2013, за да ме вдъхнови за заглавието на този материал.

Mass Crysis

Mass Crysis

В 20:50 ч. младежите от MASS CRYSIS се заеха със своето представяне. Започвайки сета си с динамично и бързо парче, квартета демонстрира разнообразни Thrash Metal песни. Освен различните темпа, имаше и смяна в конструкцията на парчетата. Солата на единствения им китарист не са неговата сила, но с рифовете се справя повече от успешно. Цялостното звучене и плътността на звука на MASS CRYSIS са забележителни на сцена. А и песните им не са пълни с цитати, както е при доста от младите банди. Освен че излъчването на вокалиста им Jeffckott Garaffa е като на Dani Filth, пеенето му също е със сходни характеристики – гонещ височини харш. Той бе слабата брънка в шоуто на групата. Честите подканяния към публиката да скандира и нервното ръкопляскане от сцената не бяха подходящи за дебютираща пред нас група. Все пак ги удостоихме с разпяването: „Thrash is nothing. Thrash is nothing without beer.“, но се оказа, че тове е и цялото парче!!! Много добро представяне на младите и малко плахи италианци. Без да са сигурни дали са допаднали на публиката, момчетата се оттеглиха в 21:40 ч.

Neurasthenia

Neurasthenia

Без да са световно име NEURASTENIA бяха събрали Thrash маниаци, дошли специално за сета им и пренебрегващи подгряващите. Така преди началото на тяхното изпълнение в 22:00 ч., клубът се дозапълни до около 60 фена. Вехтите нотки в сценичното облекло на триото подсказваха, че не са група от вчера. В мелодичният им Thrash има много Heavy Metal влияния. Чистите вокали на китариста Neil Grotti подчертаваха това. Мистър Lehmann подкрепяше с агресивен бек. Шестструнният му фретлес бас, обаче, въобще не помагаше на звука с блендата си. Като добавим и че песните на  NEURASTENIA са с басове повече на свободна струна, инструмента си е направо неподходящ. Може би за това няколко парчета започваха с клавирни семпли от пулта. Феновете бяха запалени от изпълнението на бандата и заради енергията и заради мелодиите. Мощна агитка беснееше пред сцената. Подготвяйки се да приключат сета си, италианците бяха приветствани с бис. Кавъра на “Phobia” (KREATOR) не ги представи в блестяща светлина. Изглежда свикнали на по-гореща публика, към 22:50 ч. втория бис на публиката остана без отговор.

Neurasthenia

Neurasthenia

В интимната обстановка на клуба имахме възможност да се срещнем с групите. Мърч-щанда предлагаше скромен асортимент, но на доста прилични цени. Бях разочарован, че ЕР-то на младежите от MASS CRYSIS е на CD-R, поради което се лиших от такова. И двете формации предложиха едно богато и стойностно преживяване без аналог в концертния ни живот.

Rock Trashler

04.09.2013

Rock Bar `Fans`

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 957 hits
%d блогъра харесват това: